martady a scris:
Deci, am în?eles bine ca pana la 90 zile pot trimite notificare sau cum i-am spus eu măcar o nota informatica in cutia postarea prin care ii reamintesc ca are o datorie de 999 lei restante pe 3 luni plus 400 lei pentru luna curenta. Dar, administratorul este un tip comod, iar pre?edintele nu se implica deloc.
........
dl administrator spune ca nu este obligat sa calculeze penalitati pentru restante la fond rulment, poate mă ajutati cu ce articol, banuiesc ca tot in legea 230?
Pai daca administratorul este comod iar presedintele nu se implica, dupa cum spuneti, inseamna ca dumneavoastra nu sunteti nici administrator nici presedinte.
In ce calitate vreti dumneavoastra sa-i notificati pe restantieri?
Acele notificari se fac si se semnaeza de presedinte si administrator.
Administratorul este obligat sa calculeze penalizarile asa cum prevede sistemul de penalizari adoptat de comitetul executiv al asociatiei dumneavoastra.
Cititi cu atentie articolele postate mai sus si observati ca se repeta expresia "Asociatia de proprietari poate..." ceea ce inseamna ca nu este obligata. Asa ca nici administratorul nu este obligat daca nu a primit sarcina sa aplice sistemul de penalizari adopatat de comitetul executiv.
Prin acest sistem propriu de penalizari se poate stabili printre altele (procentul de penalizare, data scadenta...) si sumele concrete ce se penalizeaza: cote intretinere, reparatii, fond rulment, fond reparatii ...
Asa administratorul va avea un instrument clar de lucru si o sa-l aplice luna de luna.