avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se plateste o datorie prescrisa?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se plateste o datorie prescrisa?

Sunt administrator de bloc. Avem un proprietar caruia i se prescrie o parte din datoria la intretinere,Am citit pe forum ca pur si simplu se sterge datoria din registrul de evidenta.Totusi , cine plateste suma prescrisa?Se redistribuie pe apartamente in mod egal ?
Cel mai recent răspuns: simar , utilizator 16:14, 20 Iulie 2011
Presedintele asociatiei poate sa o declare falimentara, fruntasa , codasa, performanta sau colorata ca nu intereseaza pe nimeni asemenea declaratii.
Datoriile catre furnizori trebuiesc platite si acestia vor actiona in consecinta. Furnizorii aplica penalizari, sisteaza furnizarea utilitatilor si actioneaza in instanta pentru recuperarea debitelor.
Nici societatile comerciale falimentare nu sunt scutite de plata datoriilor.
buna ziua,
Stimata doamna, am o problema vizavi de recuperarea datoriilor.
Situatia este mai complicata un pic in sensul ca sunt datorii de incasat de ordinul a 200 000 lei noi.
Desigur i-am actionat in instanta pe restantieri, dar datoriile provin si din uram adica din 2008, in ian 2010, conducerea asociatiei a fost schimbata, dar vechea conducere nu a predat nici un document. desigur i-am actionat in instanta si pe acestia, am obtinut o hotarare favorabila dar ea inca nu este definitiva in sensul ca sunt obligati sa predea documentele.
Ma intreb daca acestia nu mai au documentele ,listele de plata cum ii pot actiona in instanta pe cei ce se fac vinovati de faptul ca au acceptat ca la vremea respectiva sa se acumuleze asemenea datorii.
Care este baza legala ca asociatia sa se indrepte impotriva acestora(vechii conduceri) pentru recurerarea prejudiciului creeat.
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
simar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii intretinere geogeorge geogeorge buna ziua, am datorie la intretinere de prin 2009 la care s-au adaugat penalitati si acum as dori sa platesc.exista vreo posibilitate (fara sa chem in ... (vezi toată discuția)
Locatar rau platnic ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! ce solutii putem gasi in cazul unui vecin ,care are datorii la asociatia de proprietari de peste 1 miliard(banii vechi) de ... (vezi toată discuția)
Recuperarea restantelor martady martady Buna sera Va rog dacă puteți s-mi dați o mana de ajutor: In cazul in care sunt restantieri la plata intretinerii, care este actul normativ conform ... (vezi toată discuția)