Buna ziua .
In urma unei concilieri directe care are ca obiect un debit al unei firme catre o institutie publica, firma accepta sa plateasca debitul dar nu toata suma odata.
Cum se procedeaza?
Buna ziua. La data concilierii reprezentantii societatii desemnati de conducere, cu dr. de semnatura, si reprezentantii institutiei publice incheie un proces verbal in care se consemneaza locul, ora, ziua, persoanele participante si obiectul concilierii (adica solutionarea amiabila a litigiului prin plata sumei sau a unei parti din suma).
Daca se achita o parte din suma, se precizeaza cuantumul acesteia si din ce provine (factura sau contract), dupa care se stabileste modaliatea de plata a diferentei ramase (prin esalonare).
Daca sunteti interesati, va stau la dispozitie cu detalii.
Multumesc.
Daca se stabileste ca prima plata sa nu se efectueze pe loc...cum se procedeaza...se incheie un angajament de plata separat procesului....(si cam ce ar trebuii sa contina angajamentul) sau se specifica direct in acel proces verbal cum vor platii si in cate transe...?:clapping:
cand se merge pe aceasta cale amiabila (cand d ebitorul accepta sa plateasca esalonat) nu e nevoie de o sentinta judecatoreasca pentru a putea primii acesti bani inapoi ? asa am inteles....sau e suficient procesul verbal si cu graficul de plata...
:Dva multumesc
Pentru a primii banii inapoi de la debitor nu este nevoie de o sentinta?in cazul in care acesta e de accord cu inapoierea lor....un model de angajament de plata unde gasesc....multumesc
Convocare conciliere
jean51
Am cateva intrebari referitoare la acest subiect :
1. Consilierul juridic al unei societati poate intocmi si transmite convocarea la conciliere in lipsa ... (vezi toată discuția)