avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... concilierea directa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

concilierea directa

Buna ziua .
In urma unei concilieri directe care are ca obiect un debit al unei firme catre o institutie publica, firma accepta sa plateasca debitul dar nu toata suma odata.
Cum se procedeaza?
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
Ramona24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ramona24 , utilizator 17:01, 23 Iulie 2012
Buna ziua. La data concilierii reprezentantii societatii desemnati de conducere, cu dr. de semnatura, si reprezentantii institutiei publice incheie un proces verbal in care se consemneaza locul, ora, ziua, persoanele participante si obiectul concilierii (adica solutionarea amiabila a litigiului prin plata sumei sau a unei parti din suma).
Daca se achita o parte din suma, se precizeaza cuantumul acesteia si din ce provine (factura sau contract), dupa care se stabileste modaliatea de plata a diferentei ramase (prin esalonare).
Daca sunteti interesati, va stau la dispozitie cu detalii.
Multumesc.
Daca se stabileste ca prima plata sa nu se efectueze pe loc...cum se procedeaza...se incheie un angajament de plata separat procesului....(si cam ce ar trebuii sa contina angajamentul) sau se specifica direct in acel proces verbal cum vor platii si in cate transe...?:clapping:
~ Conținut șters la cerere ~
cand se merge pe aceasta cale amiabila (cand d ebitorul accepta sa plateasca esalonat) nu e nevoie de o sentinta judecatoreasca pentru a putea primii acesti bani inapoi ? asa am inteles....sau e suficient procesul verbal si cu graficul de plata...
:Dva multumesc
Pentru a primii banii inapoi de la debitor nu este nevoie de o sentinta?in cazul in care acesta e de accord cu inapoierea lor....un model de angajament de plata unde gasesc....multumesc

Alte discuții în legătură

Angajament de plata la conciliere ssp_ro ssp_ro In cazul unei concilieri in fata executorului judecatoresc, daca paratul isi ia angajamentul de a plati esalonat datoria iar acest lucru este consemnat in ... (vezi toată discuția)
Convocare conciliere jean51 jean51 Am cateva intrebari referitoare la acest subiect : 1. Consilierul juridic al unei societati poate intocmi si transmite convocarea la conciliere in lipsa ... (vezi toată discuția)
Datorie apanova ContSters134265 ContSters134265 In luna iulie 2007, lucratori ai APANOVA au venit la bloc si au schimbat contorul de apa rece, in lipsa unui delegat al asociatiei. Ulterior, a instiinta ... (vezi toată discuția)