In cazul unei concilieri in fata executorului judecatoresc, daca paratul isi ia angajamentul de a plati esalonat datoria iar acest lucru este consemnat in procesul verbal de conclilere, care sunt sansele de a nu se respecta angajamentul? Practic in ce consta procedura de a obtine titlu executoriu pe baza acelui pv de conciliere? Ce precautii ma sfatuiti sa-mi iau ptr a evita probleme legate de neplata? Maine ma duc la conciliere si nu prea stiu cum sa pun problema ca saa fiu sigur ca-mi plateste banii...
Multumesc.
Procesul verbal de conciliere nu reprezinta, el insusi, titlu executoriu pentru a putea fi, mai apoi, pus in executare silita. Prin aceasta procedura, pur si simplu obtineti recunoasterea datoriei de catre debitor, dar, daca ulterior incheierii procesului verbal de conciliere datornicul nu plateste nu poate fi obligat sa plateasca decat prin instanta. Nu exista nici un alt mijloc de constrangere epntru a palti o suma de bani decat prin intermediul instantei de judecata.Asta daca are de unde sa plateasca....In plus procesul verbal de conciliere ar putea constitui o recunoastere din partea debitorului a debitului pe care urmeaza sa il plateasca creditorului, dar aceasta recunoastere tot trebuie sa se faca prin instanta, pentru a putea fi constrans mai tarziu sa plateasca.
Concilierea directa
Ramona24
Buna ziua .
In urma unei concilieri directe care are ca obiect un debit al unei firme catre o institutie publica, firma accepta sa plateasca debitul dar nu ... (vezi toată discuția)