avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... compensare prin instanta a datoriilor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

compensare prin instanta a datoriilor

As vrea sa va intreb daca se plateste taxa de timbru in aceasta speta.
Un srl are o datorie catre o primarie ,pe de alta parte primaria are o datorie fata de srl.Primaria da in judecata pe drept comun srl-ul iar srl vrea sa faca o compensare prin instanta a datoriilor cu facturi acceotate la plata de catre primarie si cu o conciliere in care primaria recunoaste debitul.
INTREBARE.iN ACEASTA SITUATIE DACA SRL-UL CERE COMPENSAREA SUMELOR PRIN INSTANTA ,SRL-UL TREBUIE SA PLATEASCA TXA E TIMBRU?
Cel mai recent răspuns: SABINA BB , utilizator 09:46, 24 Martie 2010
Daca ati invocat acest fapt la primul termen, e posibil sa scapati de taxa de timbru, insa, ar fi interesant de stiut daca primaria a formulat invitatia la conciliere, potrivit art.720-1 cod pr. civila si daca SRL-ul a raspuns?? se putea stinge debitul in aceasta faza si nu s-ar mai fi ajuns in instanta.
Da este un proces verbal e conciliere prin care primaria recunoaste debitul fata de srl si noi recunostem debitul numai ca primaria m-a dat in judecata iar in conciliere este o recunoastere a debitului primariei fata e noi dar vrea a cceptam plata esalonat si bineinteles ca nu au mai platit din 2009.La primul termen am facut aciune in revendicare la al doilea termen s-a recuzat compleyul si acum am al treilea termen la care vreau sa fac compensare.Oare am sanse?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea creantei in procedura dreptului civil ralu23ralu23 ralu23ralu23 Puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat in ceea ce priveste pasi pentru recuperarea unei creante pe procedura dr civil? (vezi toată discuția)
Recuperare creante- suntem srl- procedura girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta In situatia in care avem de recuperat datorii de la debitor (suntem un srl) cum procedam? Trimitem mai intai o invitatie la conciliere si apoi mergem pe calea ... (vezi toată discuția)
Sfat va rog sa vind sau cesionez creanta ? vrica vrica Am contract, am PVRF, am facturi neincasate,scadenta facturilor din Sept 2009,debitor din Ramnicu Valcea,firma activa.Ce ma sfatuiti ca sa pot incasa urgent ... (vezi toată discuția)