As vrea sa va intreb daca se plateste taxa de timbru in aceasta speta.
Un srl are o datorie catre o primarie ,pe de alta parte primaria are o datorie fata de srl.Primaria da in judecata pe drept comun srl-ul iar srl vrea sa faca o compensare prin instanta a datoriilor cu facturi acceotate la plata de catre primarie si cu o conciliere in care primaria recunoaste debitul.
INTREBARE.iN ACEASTA SITUATIE DACA SRL-UL CERE COMPENSAREA SUMELOR PRIN INSTANTA ,SRL-UL TREBUIE SA PLATEASCA TXA E TIMBRU?
Daca ati invocat acest fapt la primul termen, e posibil sa scapati de taxa de timbru, insa, ar fi interesant de stiut daca primaria a formulat invitatia la conciliere, potrivit art.720-1 cod pr. civila si daca SRL-ul a raspuns?? se putea stinge debitul in aceasta faza si nu s-ar mai fi ajuns in instanta.
Da este un proces verbal e conciliere prin care primaria recunoaste debitul fata de srl si noi recunostem debitul numai ca primaria m-a dat in judecata iar in conciliere este o recunoastere a debitului primariei fata e noi dar vrea a cceptam plata esalonat si bineinteles ca nu au mai platit din 2009.La primul termen am facut aciune in revendicare la al doilea termen s-a recuzat compleyul si acum am al treilea termen la care vreau sa fac compensare.Oare am sanse?