avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creante- suntem SRL- procedura
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creante- suntem SRL- procedura

In situatia in care avem de recuperat datorii de la debitor (suntem un srl) cum procedam? Trimitem mai intai o invitatie la conciliere si apoi mergem pe calea somatiei de plata? Am inteles ca nu se mai pot trimite invitatii la conciliere?
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 21:04, 27 Aprilie 2013
Exista contract intre dv si debitor?
da....inainte mergeam pe somatii dar acum cu noul cod nu stim cum sa procedam.
Acum procedura e prevazuta de art. 1017 -1024 din Codul de procedura civila.
aveti procedura ordonantei de plata reglementata de art.1013-1024 ncpc.
inainte de a formula cererea introductiva la instanta,comunicati debitorului o somatie ,prin care sa-i puneti in vedere ca in termen de 15 zile de la pimire sa plateasca suma datorata.Daca nu plateste in termenul acordat, procedati la punerea pe rol a ordonantei de plata.
Somatia sa o comunicati prin executor judecatoresc sau prin scrisoare recomandata , cu continut declarat si confirmare de primire.
din cate am citit pt creantele care nu depasesc 10 000 se completeaza anumite formulare. Anumite datorii pe care le avem de recuperat sunt sub aceasta suma. Pana la urma care sunt etapele? Cum procedam?
Trimitem somatia si daca nu plateste mergem in instanta sau folosim formularul?
Dar daca avem clienti, persoane juridice, care nu au platit facturile, ce procedura trebuie urmata?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii? Imparatul Imparatul Am dat marfa la o societate care nu-mi plateste deloc si a trecut termenul stipulat in contract. Mai exista vreo modalitate acuma, gen somatie de plata ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata! Raul111 Raul111 In cazul unei asociatii de utilitate publica, care functioneaza in baza O.U.G 26/2000,in cazul in care membrii cu drepturi depline nu-si respecta obligatiile ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata sarah1985 sarah1985 Buna ziua. In cazul procedurii reglementate de art. 1013-1024 NCPC este absolut obligatorie parcurgerea etapei sedintei de informare cu privire la mediere? ... (vezi toată discuția)