avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum recuperez banii?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum recuperez banii?

Am dat marfa la o societate care nu-mi plateste deloc si a trecut termenul stipulat in contract.

Mai exista vreo modalitate acuma, gen somatie de plata pentru care taxa de timbru sa fie mai mica?

Am inteles ca a fost abrogata somatia de plata si ordonanta de plata in noul cod de procedura civila.

Dar exista altceva care sa tina loc de somatie de plata/ordonanta si eu sa nu stiu? Altceva care sa nu fie pe drept comun, unde am de achitat taxa mare de timbru?
Cel mai recent răspuns: Imparatul , utilizator 21:30, 7 Mai 2013
Procedura ordonantei de plata este reglementata ca procedura unica in privinta creantelor certe, lichide si exigibile, la art. 1013-1024 din noul Cod de Procedura Civila. Ca si a2a varianta ati avea procedura cu privire la cererile de valoare redusă ( valoare maxima a cererii poate fii 10000 lei) – sunt utilizate unele formulare standard (formularul de cerere; formularul pentru completarea sau/şi rectificarea formularului de cerere; formularul de răspuns).
Taxa judiciara de timbru este de 150 lei.
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2013
ddianna, utilizator
E mai mare de 10000 lei valoarea. Deci cererea ar merge pe ordonanta de plata din noul cod de procedura civila, da?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante- suntem srl- procedura girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta In situatia in care avem de recuperat datorii de la debitor (suntem un srl) cum procedam? Trimitem mai intai o invitatie la conciliere si apoi mergem pe calea ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Am inteles ca incepand cu 01.02.2013 se abroga Ordonata nr. 5/2011 privind Somatia de plata. In cazul in care am un client, persoana juridica, ... (vezi toată discuția)
og 5/2001 , somatia de plata - se mai aplica? flory1 flory1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se mai poate introducere cerere de somatie de plata, in baza OG 5/2001 si respectiv art 119/2007 potrivit noului cod ... (vezi toată discuția)