avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creante- suntem SRL- procedura
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creante- suntem SRL- procedura

In situatia in care avem de recuperat datorii de la debitor (suntem un srl) cum procedam? Trimitem mai intai o invitatie la conciliere si apoi mergem pe calea somatiei de plata? Am inteles ca nu se mai pot trimite invitatii la conciliere?
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 21:04, 27 Aprilie 2013
Alaturi de ordonanta de plata , la care am facut referire ,mai exista o procedura speciala, nou reglementata in ncprciv, procedura privitoare la cereri cu valoare sub 10.000 lei.
Procedura aceasta poate fi folosita alternativ cu procedura pe dreptul comun, in cadrul ei se utilizeaza formulare standard ,pe care le puteti lua de pe sit-ul www.just.ro.Taxa de timbru pentru cererile ale caror obiect nu depaseste 2000 lei este de 50 lei, iar pentru ce depaseste 2000 este de 150 lei
Nu puteti utiliza aceasta procedura in situatiile reglementate de art1025 alin2,3 pct a-i cpr,civ
avem 2 debitori carora le-am livrat marfa in baza facturilor dar nu au achitat de cateva saptamani. Am redactat Ordonanta de plata si am vrea sa stim cat costa taxa de timbru?
Conform art.2 alin. 1 indice 3 din legea nr. 146/1997, modificată prin legea nr. 76 din 2012, taxa de timbru judiciar în cazul ordonanţei de plată este de 150 lei, timbru judiciar de 0,30 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii? Imparatul Imparatul Am dat marfa la o societate care nu-mi plateste deloc si a trecut termenul stipulat in contract. Mai exista vreo modalitate acuma, gen somatie de plata ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata! Raul111 Raul111 In cazul unei asociatii de utilitate publica, care functioneaza in baza O.U.G 26/2000,in cazul in care membrii cu drepturi depline nu-si respecta obligatiile ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata sarah1985 sarah1985 Buna ziua. In cazul procedurii reglementate de art. 1013-1024 NCPC este absolut obligatorie parcurgerea etapei sedintei de informare cu privire la mediere? ... (vezi toată discuția)