avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Recomandare impozitare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Recomandare impozitare

Mi-am depus azi cererea de inregistrare a companiei la ONRC,un SRLD, si am fost intrebat ce tip de impozitarea aleg : pe profit sau impozitare microintreprindere pe venit.
As dori sa stiu avantaje si dezavantaje ale acestor forme de impozitare si care este cea mai buna. Daca aleg impozitare pe profit voi mai fi obligat sa angajez o persoana in 60 de zile de la deschiderea companiei?
De asemenea as dori sa stiu daca intrerup activ firmei pentru o perioada nedeterminata, la reactivare va ramane SRLD sau devine SRL.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 12:42, 1 Februarie 2013
De la data de 1 februarie 2013 nu mai puteti opta sa fiti platitor de impozit pe profit.
Sunteti obligat la plata impozitului de 3% pe venitul microintreprinderilor pana cand cifra de afaceri va depasi suma de 65.000 de euro, cand puteti trece la plata impozitului pe profit.
Asa prevede OG 8 /2013:
"O persoana juridica romana care este nou-infiintata este obligata sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor incepand cu primul an fiscal, daca conditia prevazuta la art. 112 1 lit. d) este indeplinita la data inregistrarii la registrul comertului. "
Litera " d "- adica capitalul social al firmei sa fie deţinut de persoane, altele decât statul şi autorităţile locale.

Nu se mai impune conditia cu numar de salariati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare regim impozitare microintreprinderi fara salariati gabisoftdata gabisoftdata Am rugamintea sa comentati situatia firmelor care la 31 12 2012 nu au avut salariati si au avut o CA sub 65000 euro in 2012. Eu cred ca acestea nu sunt ... (vezi toată discuția)
Declaratie 010 2014 irinuka2005 irinuka2005 Firma infiintata in martie 2013 COD CAEN 7021\\"Activitati de consultanta in domeniul relatiilor publice si al comunicarii\\"ca si platitoare de impozit pe ... (vezi toată discuția)
Impozit venit microintreprindere ciprian1979 ciprian1979 Buna seara ! Doresc sa aflu daca se schimba valoarea impozitului (3%) in cazul in care depasesc cifra de afaceri de 100.000 euro. Multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)