avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragere asociat dintr-un srl pt ca nu e de acord cu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragere asociat dintr-un srl pt ca nu e de acord cu marirea capitalului social

Am un procent mic de parti sociale si vreau sa ma retrag dintr-un srl caruia banca i-a impus cresterea capitalului social pentru a-i mentine creditul. Ceilalti asociati sunt de acord cu cresterea de capital. Cum procedez? Nu vreau nici sa creez probleme societatii fata de banca, dar nici nu vreau sa risc sa nu-mi rascumpar actiunile. Trebuie stipulat in hotararea privind cresterea de capital ca ma opun si ca solicit rascumpararea actiunilor( statutul societatii imi da acest drept daca nu sunt de acord cu modificarea lui)?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:22, 1 Februarie 2013
Fie ceilalti asociati majoreaza ei capitalul social si implicit le creste cota de participatie, fie dumneavoastra va retrageti din societate in temeiul art. 226 din legea nr. 31 / 1990.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ies dintr-o societate comerciala daca asociatul meu nu vrea? cioceanu mona cioceanu mona am o societate comerciala cu raspundere limitata. cu 2 asociati cu drepturi depline si amandoi administratori. si cu procent de 50% -50%. cum pot face sa ies ... (vezi toată discuția)
Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi vand partea din firma benfica benfica va rog sa ma ajutati cu un raspuns. am o firma cu 2 asociati, si vreau sa-mi vad doar eu partea. momentan asociatul nu doreste sa-mi cumpere partea, iar eu ... (vezi toată discuția)