avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

sunt in divort cu sotul meu , impreuna avand un copil de 3 ani si jumatate care a aramas in ingrijirea mea.El este plecat cu contract de munca in strainatate{ Franta } de la inceputul procesului , cuantumul pensiei alimentare fiind raportat la salariul minim pe economie deoarece la momentul respectiv nu stiam ca e plecat din tara.Intrebarea mea este: care sunt demersurile necesare obtinerii unei pensii alimentare raportate la veniturile actuale ale sotului meu si unde ar trebui sa ma adresez ?Astept raspuns urgent pt ca procesul nu e incheiat inca si m-ar ajuta enorm sa stiu cum sa fac. Nu am avocat aparator. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:56, 14 Februarie 2009
daca faceti dovada resedintei fostului sot in Franta, obtuneti o pensie la minimul pew economie al acestei tari.este greu sa obtineti informatii deoarece sunt in general confidentiale.Incercati la Ambasada Frantei sa obtineti resedinta sotului.
Salariul minim pe economie al unei tari nu este o chestiune confidentiala. Cu siguranta se poate afla. Mai complicat va fi sa afle locul de munca al fostului sot daca nu cumva il cunoaste deja.
DE CE SE RAPORTEAZA ENSIA LA MINIM E ECONOMIE AL TARII RESPECTIVE DACA EL LUCREAZA CU CONTRACT DE MUNCA ?NU SE RAPORTEAZA LA VENITURILE OBTINUTE?
TREBUIE CUMVA DOVEDIT CAT CASTIGA ?
:">
Daca putei dovedi cu acte care este venitul pe care il realizeaza este perfect, dar sincer...nu cred ca aveti sanse de reusita. Eu chiar va doresc sa reusiti.Si atunci pensia va fi de 25% din venitul realizat.
dvs nu stiti nici unde locuieste si nici unde lucreaza iar ca sa aflati aceste aspecte este aproape imposibil fiindca autoritatile nu dau aceste date...deci daca dvs nu cunoasteti unde lucreaza este foarte greu sa aflati salariul...astfel se ia in calcul venitul minim din franta.

Alte discuții în legătură

Stabilirea cuantumului pensiei Georgia.TH Georgia.TH va rog sa-mi spuneti, in cazul unui divort daca sotul ce trebuie sa plateasca pensie lucreaza dar fara carte de munca, poate fi obligat de instanta la plata ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara caravannicoleta caravannicoleta daca fostul sot a fost arestat sase luni dar acum este liber si nu a platit pensie alimentara pot sa l dau in judecata pentru neplata si care sunt ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentară Cameliageo Cameliageo Buna vreau sa ii cer fostului soț pensie alimentară acesta nu se afla in tara ,pensia alimentară se va calcula la nivelul salariului in țară în care se ... (vezi toată discuția)