avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

daca fostul sot a fost arestat sase luni dar acum este liber si nu a platit pensie alimentara pot sa l dau in judecata pentru neplata si care sunt consecintele multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cezar augustin Dinu , Avocat 20:34, 1 Septembrie 2012
Il puteti da in judecata pe fostul sot pt neplatap ensiei alimentare de la data iesirii din penitenciar, de cand presupun ca are ceva venituri.Daca si in timpul detentiei a realizat venituri atunci avea obligatia achitarii pensiei si in aceasta perioada.

Conditia esentiala este ca acesta sa aiba venituri si sa il puteti executa, nu doar sa obtineti o hotarare judecatoreasca.
Chiar daca fostul dvs sot nu lucreaza acesta este obligat sa plateasaca pensia alimentara aceasta fiind raportata la salariul minim pe economie. Pensia alimentara este un drept al copilului, prin urmare are obligatia sa o plateasaca, ca din ceva traieste si el, nu?
Puteti sa mergeti la politie si sa faceti o plangere pentru abandon familie.



pentru ca, cele 6 luni pot constitui o stare de reducere a libertatii sale, ar trebui sa incercati o discutie prealabila plangerii penale. poate ca omul chiar nu are bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara nicoletacaravan nicoletacaravan fostul meu sot a fost arestat si nu a platit pensie alimentara pot sa l dau in judecata pentru neplata pensie alimentara multumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vetesi vetesi Daca sa stabilit valoarea pensiei alimentare in proces si paritul a fost de acord cu aceasta decizie dar nu vrea sa plateasca pensia alimentara dar are ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara. mihaela_miky mihaela_miky Buna ziua! Intrebarile mele in legarura cu acest subiect ar fi: daca fostul sot nu mai are nici un fel de legatura cu copilul,in varsta de 8 ani si 7 luni, nu ... (vezi toată discuția)