avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Daca sa stabilit valoarea pensiei alimentare in proces si paritul a fost de acord cu aceasta decizie dar nu vrea sa plateasca pensia alimentara dar are pretentii sa vada copii minori.Daca paritu nu plateste pensia alimentara care este drumul legal de a se cere instantei de a da hotarirea sa i se traga de pe salar,si acte trebe pentru acest lucru?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:44, 22 Mai 2014
Executarea silita poate viza sumele de bani obtinute cu titlu de salariu.Poprirea va fi infiintata la cererea creditorului.

Puteti , de asemenea, depune o plangere penala prealabila, pentru infractiunea de abandon de familie( poate ca se va conforma fostul sot sa plateasca pensia de intretinere .



Pana la momentul citirii actului de sesizare si de inculpare ( reprezentat de rechizitoriu )
dumnevoastra, in calitate de reprezentant legal al minorului, va puteti constitui parte civila, precizand defalcat sumele de bani ce reprezinta daune materiale si morale, pentru prejudiciul cauzat.

Dupa acest moment procesual persoana vatamata nu se mai poate constitui parte civila decat cu acordul inculpatului .

Dupa acest moment procesual, puteti da o declaratie verbala, in vederea sustinerii pretentiilor materiale pe care le aveti.


Odata solicitate, daunele morale si materiale trebuie dovedite de un material probator amplu.

Asadar, puteti uza de inscrisuri si de martori, pentru a arata in ce a constat conduita infractionala a persoanei cercetata sub aspectul savarsirii infractiunii de abandon de familie.

In cazul in care sunt recunoscute pretentiie cerute de dumneavostra, se poate depune o tranzactie, instanta de judecata luand act de invoiala operanta intre parti .


Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, iar retragerea plangerii penale prealabila produce aceleasi efecte .


Exista, insa , si anumite distinctii intre cele doua instititutii .In cazul impacarii, dat fiind caracterul personal al acesteia, nu mai pot exista pretentii pecuniare (actiunea civila alaturata celei penale este stinsa in acest mod).

In situatia retragerii plangerii penale prealabile va puteti adresa instantei de judecata in vederea cuantificarii prejudiciului suferit.



Succes.
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Creditorul se adreseaza unui executor judecatoresc pentru infiintarea popririi pe venitul debitorului si are nevoie de hotararea leagalizata prin care a fosta stabilita pensia de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de întreținere pentru copii vasiloviciviruta vasiloviciviruta Ce trebuie sa fac, pentru să-l \\"motiva \\", pe fostul meu soț, sa plătească pensia alimentara pentru cei doi copii minori, aflați in întreținerea mea, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Lore$ Lore$ Buna! Imi puteti spune, va rog, ce pot face daca tatal copilului nu plateste pensia alimentara? (In luna aprilie s-a dat sentinta definitiva prin care s-a ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie angelica5 angelica5 Buna ziua, In octombrie 2010 am depus plangere penala de abandon de familie impotriva fostului meu sot deoarece acesta nu a chitase pensia alimentara pentru ... (vezi toată discuția)