Buna ziua!
Spuneti-mi care sunt demersurile pentru a face plangere pentru neplata pensiei alimentare?
Fostul concubin de 5 ani,are perioade de plateste pensia alimentara(doar o parte din suma..din 178 lei doar cate 100 lei) sau perioae de nu o plateste pentru ca nu doreste din diverse motive....el cere mai multe drepturi decat i-a dat instanta.
Instanta i-a dat reptul la 2 ore pe saptamana..el vrea fata la el sa stea o perioada si alte lucruri.
care sunt actele necesare de a face plangerea?
daca i-au pensia alimentara pe card cum se proceeaza?
unde se face plangerea?la politie saujudecatorie?
si cum se formuleaza
Multumesc
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei indrituite la intretinere sau a parintelui caruia i s-a incredintat minorul. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Pana la momentul citirii actului de sesizare si de inculpare ( reprezentat de rechizitoriu )
dumnevoastra, in calitate de reprezentant legal al minorului, va puteti constitui parte civila, precizand defalcat sumele de bani ce reprezinta daune materiale si morale, pentru prejudiciul cauzat.
Dupa acest moment procesual partea vatamata nu se mai poate constitui parte civila decat cu acordul inculpatului .
Dupa acest moment procesual, puteti da o declaratie verbala, in vederea sustinerii pretentiilor materiale pe care le aveti.
Odata solicitate, daunele morale si materiale trebuie dovedite de un material probator amplu.
Asadar, puteti uza de inscrisuri si de martori, pentru a arata in ce a constat conduita infractionala a persoanei cercetata sub aspectul savarsirii infractiunii de abandon de familie.
In cazul in care sunt recunoscute pretentiie cerute de dumneavostra, se poate depune o tranzactie, instanta de judecata luand act de invoiala operanta intre parti . (tranzactia in materie penala fiind introdusa de legea 202/2010).
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, iar retragerea plangerii penale prealabila produce aceleasi efecte.
Exista, insa , si anumite distinctii intre cele doua instititutii .In cazul impacarii, dat fiind caracterul personal al acesteia, nu mai pot exista pretentii pecuniare (actiunea civila alaturata celei penale este stinsa in acest mod).
In situatia retragerii plangerii penale prealabile va puteti adresa instantei de judecata in vederea cuantificarii prejudiciului suferit.
aveti motive intemeiata pentru care tineti la cele 2 ore si nu puteti sa lasati fata mai mult cu el?
Ca, daca totul se rezuma la timpul petrecut cu copilul si copilul e in siguranta cu tatal, ati putea sa rezolvati totul foarte usor.
Pensie alimentara
vetesi
Daca sa stabilit valoarea pensiei alimentare in proces si paritul a fost de acord cu aceasta decizie dar nu vrea sa plateasca pensia alimentara dar are ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
Lore$
Buna! Imi puteti spune, va rog, ce pot face daca tatal copilului nu plateste pensia alimentara? (In luna aprilie s-a dat sentinta definitiva prin care s-a ... (vezi toată discuția)