avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Am cumparat un teren impreuna cu cineva in cota indiviza de 1/2 fiecare, cu contract la notar.
Ce va trebui sa fac pentru a putea vinde partea mea, tinand cont ca nu mai stiu nimic de celalalt coproprietar, care detine tot in cota indiviza cealalta jumatete?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 19:29, 2 Februarie 2013
Daca gasiti un cumprataor sa va cumpere cota ideala de 1/2 din teren puteti vinde asa. Terenul insa trebuie cadastrat si intabulat. Cumparatorul va ramane in indiviziune cu celalta persoana.
Nu asta era ideea, sa ramana in devalmasie cu celalalt coproprietar.
Cadastru nu se face, pentru ca este extravilan si inca nu s-au lamurit de la primarie daca vor toti vecinii terenurilor limitrofe.Asa este cu extravilanele...
Pai nu puteti vinde atunci. Fara cadastru si intabulare nu se poate face act autentic de vanzare cumparare. Si daca nu mai gasiti pe coproprietar singura modalitate este sa cumpere persoana respectiva doar cota dvs ideala de 1/2 din teren.
Da, va trebuie cadastul si intabulare pentru a putea vinde.
Se poate face partajul si fara sa il gasiti pe celalat insa numai prin instanta, nu si la notar.
Daca ati gasit un cumparator puteti incheia o promisiune de vanzare pana la iesirea de indiviziune si intabulare .

Alte discuții în legătură

Buna ziua! doua persoane fizice, rude, detin in parti egale un ... debutant2013 debutant2013 Buna ziua! Doua persoane fizice, rude, detin in parti egale un teren extravilan si nu este facuta iesirea din indiviziune. Unul dintre proprietari vrea sa ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare dupa succesiune un roman un roman Bine v-am gasit! Impreuna cu sora mea am facut succesiune dupa mama care ne-a lasat un teren agricol revenindu-ne cota de 1/2 fiecareia dintre noi , ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan fara carte funciara winterartic winterartic Recent am devenit mostenitorul unei cote de 1/7 dintr-un teren extravilan, care nu are facuta carte funciara. Doresc sa \\"scap\\" de acet teren cat mai ... (vezi toată discuția)