avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren extravilan fara carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren extravilan fara carte funciara

Recent am devenit mostenitorul unei cote de 1/7 dintr-un teren extravilan, care nu are facuta carte funciara. Doresc sa "scap" de acet teren cat mai repede, prin vanzare/donatie unuia dintre ceilalti 6 coproprietari. Mentionez ca din cate cunosc unul din copropiretari e decedat iar ceilalti nu au dezbatuta mostenirea sau nu doresc sa participe la relaizarea cartii funciare si a iesirii din indiviziune (costurile sunt cauza) dar nu se opun vanzarii cotei ideale pe care o detin.
Cum pot proceda in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 13:44, 31 Martie 2013
Nu puteti vinde fara cadastru si intabulare si fara dezbaterea mostenirii unuia din coproprietarii care spuneti ca a decedat. Puteti vinde cota ideala insa numai dupa efectuarea acestor operatiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune DATSCH2010 DATSCH2010 Daca exista scucesori ai unui parinte defunct, cu o cota o parte dintr-o casa de 9/32 sa presupunem, alaturi de alti copii si sotia defunctului care mostenesc ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan fara iesire din indiviziune cyan cyan Situatia se prezinta astfel, un teren de 6 ha extravilan cu cadastru, arendasul a cumparat 3 ha de la mostenitorii unui proprietar iar mostenitorii celuilalt ... (vezi toată discuția)
Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune? mariapopescu mariapopescu Tata este comostenitor cu o nepoata,ambii fiind mentionati in titlul de proprietate care-i pe numele mamei lui decedate.In situatia data tatal imi poate dona ... (vezi toată discuția)