Stoica Ioana a scris:
fiind necesar acordul de vointa al coindivizarului, in vederea perfectarii unui act translativ de proprietate, autentic.
Nu este necesara exprimarea consimtamantului al celorlalti comostenitori, in vederea instrainarii unei cote-parti din dreptul de proprietate.
Arendasul a cumparat o cota de 1/2 din teren de la mostenitorii unuia dintre proprietari, a facut cadastru pe intreaga parcela de 6 ha dar nu a dezmembrat parcela (mostenitorii care au vandut nu au iesit din indiviziune intre ei sau cu mostenitorii celuilalt proprietar) ci a cumparat cota de 1/2 din titlul de proprietate.
Stiu sigur ca nu au iesit din indiviziune pentru simplul motiv ca nu am fost contactat pentru efectuarea acestei operatiuni intre mostenitori.
In plus, pana recent, mostenitorii unuia dintre proprietarii de pe titlu nici nu facusera succesiunea pe terenul respectiv.
In cazul prezentat
toti restul de co-mostenitorii sunt de acord sa vanda catre acelasi cumparator.
Este sau nu necesara iesirea din indiviziune?
Nu cred ca se justifica o iesire din indiviziune ca ulterior cumparatorul sa alipeasca ce s-a dezmembrat.
Nu ii va ramane decat sa alipeasca cu ce a cumparat anterior de pe acelasi titlu.