Detin o suprafata de teren arabil impreuna cu sora mea.Eu doresc sa-l vand,ea nu vrea.Ce posibilitate am sa vand partea mea de teren?Terenul are cadastru
Cota -parte din dreptul de proprietate este individualizata.
Discutam de un bun aflat in stare de coproproprietate, proprietate comuna pe cote-parti, obisnuita sau temporara.
Asadar, de vreme ce este individualizata cota-parte din dreptul de proprietate, fiind abstracta , ideala, matematica, ea poate fi instrainata, catre o terta persoana interesata.
(numai bunul nu este fractionat , in materialitatea sa ).
Starea de coproprietate nu trebuie sa fie sistata prin imparteala.(partajarea efectiva se realizata in instanta, de vreme ce nu exista acordul surorii dumneavoastra, in vederea sistarii starii de indiviziune).
Nu are nicio relevanta faptul ca sora dumneavoastra, coproprietar, refuza sa instraineze dreptul sau de proprietate.
In situatia data, trebuie sa exista un potential cumparator care sa accepte faptul ca nu s-a realizat dezmembrarea.
Masuratorile cadastrale si intabularea sunt obligatorii pentru a opera transferul dreptului de proprietate.
Proprietate
CristacheM
Daca partenerul meu,mi-a vandut in urma cu cativa ani jumatate din apartamentul in care loculuim(la notar,act vanzare-cumparare)si convietuirea noastra nu mai ... (vezi toată discuția)