avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Daca exista scucesori ai unui parinte defunct, cu o cota o parte dintr-o casa de 9/32 sa presupunem, alaturi de alti copii si sotia defunctului care mostenesc restul pina la un intreg.
1.In cartea funciara la sectiune proprietari apar toti succesorii?
2.Daca unul dintre succesori nu este de acord cu vazarea bunului, de exemplususpectand o vanzare mai iefina, se poate totusi finaliza vanzarea proprietatii si fara acordul sau?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:59, 13 Mai 2010
In cartea funciara se inscriu ca si coproprietari toti mostenitorii. Vanzarea se poate face cu acordul tuturor proprietarilor, sau fiecare poate sa-si vanda cota sa succesorala.
Multumesc pentru raspuns,
deci sa inteleg ca daca unul dintre succesori nu doreste sa fie de acord cu o vanzare si nici nu-si vinde celorlalti cota sa parte , vanzarea prorpietatii catre o persoana straina nu se poate face, nu?
Se pot vinde unui tert cotele celor care vor sa vanda, daca si cumparatoru este de acord asa, urmand ca apoi sa procedeze la iesirea din indiviziune in contradictoriu cu cel/cei care nu vor. Dar e putin probabil sa gasiti un cumparator care sa accepte asta, e o procedura greoaie si complicata.
Va multumesc!
cu reducerea pretului se gasesc cumparatori pt cotele ideale si abstracte.
daca unul se opune vanzarii, ramane sa fie jucat de cumparatorul partilor celorlati mostenitori. mai bine sa fie de acord cu vanzarea si sa nu fie gica contra ca va avea de pierdut.

Alte discuții în legătură

Pot sa-mi vand partea? Disconnect Disconnect Salut, numele meu este Ionut si am o dilema de ceva timp incoace. In anul 2003 am facut succesiunea unei \"case+un loc de veci+un nr. actiuni(la SIV ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare rddox rddox Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)
Pot vinde casa mea facind parte dintr-un teren in indiviziune fara acordul familiei celelalte? mieluu mieluu ma gindesc sa scap de terenul in indiviziune intr-un fel. vreau sa vind casa mai ieftin,chiar la tigani,numai sa nu mai stau in indiviziune. of ... (vezi toată discuția)