avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... mai departe de curtea de apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

mai departe de curtea de apel

intr-un proces civil ==conflict de munca--am pierdut procesul si la curtea de apel iasi dar pina in prezent nu am primit nici o instiintare scrisa---desi a trecut un an de zile.....pot merge mai departe mai exista vreo alta institutie si daca care este termenul sau daca pot deschide un alt proces si unde??? va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:02, 8 Februarie 2013
Stimat forumist,

Din speța prezentată, înțeleg că ați pierdut recursul. În acest caz nu mai văd o altă posibilitate de a mai exercita o cale de atac utilă - căile extraordinare privesc anumite situații rar întâlnite.

Pe de altă arte, există și autoritate de lucru judecat, deci nu puteți iniția o altă acțiunie.

Hotărâriele pronunțate în recurs, fiind neatacabile, nu se comunică.

Cu stimă.
bineinteles ca aveti curtea de casatie, ce poate casa hotarirea curtii de apel, dar acolo nu se dezbate procesul pe "fond" ci pe "forma"... ADRESATI VA CURTII DE CASATIE SI UNUI AVOCAT CE VA VA FACE CASATIA; MAI ALES NU RENUNTATI LA ASTA!

[Editat - Atac la persoană]

aveti dreptul la curtea de casatie ca orice cetatean...
asta este dreptul in toata EUROPA; NU VA FI ROMANIA IN AFARA ACESTOR PROCEDURI!
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Stimate domnule @LYKAON,

Aveți vreun argument juridic pe care îl puteți dezvolta? Din păcate, nici eu nu pot înțelege o trimitere atât de generală spre calea de atac a casației, la Curtea de Casație.

Vă invit, deci, să dezvoltați argumentația, la obiect.

Cu stimă.
argumentul meu este CODUL CIVIL, sau NOUL COD CIVIL;
cordial.
@ LYKAON


Stimată doamnă, susţinerile dvs. sunt eronate şi fără corespondent în legislaţie.

Căile extraordinare de atac ce pot fi exercitate de părţi sunt prevăzute la art. 317 - art. 328 Cod procedură civilă. Ele pot fi exercitate numai pentru motivele strict şi limitativ prevăzute de Cod. Codul civil nu are legătură cu discuţia. Nu există calea de atac a "casaţiei" ce poate fi exercitată în orice situaţie şi care este de competenţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, aşa cum susţineţi.

Întrucât acesta este un forum specializat şi nu un forum de discuţii libere, vă invit, pe viitor, să interveniţi numai acolo unde cunoaşteţi domeniul care face obiectul discuţiei. Numai în acest mod mesajele dvs. îi vor ajuta pe cei care întreabă. Vă aduc la cunoştinţă că, potrivit regulamentului de postare în Forum, regulament pe care vă invit să îl citiţi, mesajele trebuie să fie argumentate şi să aducă un plus de valoare discuţiei.

Mulţumesc.
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot ataca hotararea curtii de apel? mustafa iasar mustafa iasar Daca am castigat la tribunal si la curtea de apel am pierdut il mai pote ataca ,daca da unde.Multumesc (vezi toată discuția)
Recurs pierdut, cai extraordinare de atac bosbaros bosbaros am pierdut un proces in contencios administrativ si am facut recurs la curtea de apel unde si aici am pierdut mi sa respins recursul pot merge mai departe la ... (vezi toată discuția)
Procedura bughi69 bughi69 Buna ziua Dupa recursul unui proces de contencios administrativ daca acesta a fost nefavorabil, \"dar totusi\" , care ar fi caile de a merge mai departe ? ... (vezi toată discuția)