avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum gasesc un testament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum gasesc un testament?

Buna ziua, as dori si eu sa aflu cum pot gasi un testament. Acesta a fost facut in perioada 1996-1998 in judetul constanta. Am citit mai multe postari, si am inteles ca ar fi o baza cu toate aceste acte care poate fi verificata..infonet...intrebarea este daca ma duc la un notar si ii solocit sa caute daca exista un testament avand datele celui care l-a facut (bunicul meu) pot face rost de acest testament? Sau daca exista o alta cale de a face rost de acest act va rog sa imi spuneti....

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 17:46, 6 Februarie 2013
Daca bunicul este in viata numai el se poate Interesa de testament. Daca nu mai este in viata, dezbateti succesiunea si prezentati testamentul chiar si in copie daca I'l aveti. In acea perioada nu function infonotul si nu cred ca din 2008 , bunicul dvs l a inregistrat. Prezentati va la un notar de pe raza judecatoriei unde bunicul a avut ultimul domiciliu in caz ca acesta nu mai este in viata si puneti pe rol dosarul de succesiune.
Daca bunicul traieste dar nu se poate deplasa se poate trimite un avocat.
Notarul unde veti merge sa dezbateti mostenirea va face si verificarile care se impun.
Se poate merge si la Camera Notarilor.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresati-va la Camera Notarilor, achitati o taxa pentru a afla daca exista un testament.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testamentul il gasiti cautandul :)) Daca nu gasiti nici un testament s-ar putea ca acesta sa nu existe. :D Dar sa nu va faceti griji, pentru ca in lipsa unui testament se va ridica devolutiunea legala. Adica va opera succesiunea legala in functie de clasele de mostenitori. Fiind nepot, faceti parte din clasa l-a de mostenitori, o clasa preferata inaintea celorlalte ;). Daca tatal sau mama traieste, in functie din partea caruia este bunicul dvs. unul dintre acestia va avea prioritate la mostenire, fata de dvs. Testamentele nu sunt intotdeauna bune, acestea mai pot contine si exheredari :DDD

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea baciu mihaela baciu mihaela vreau sa stiu ce se poate face in cazul in care un mostenitor nu vrea sa se prezinte la succesiune! dar sa va prezint cazul meu mama mea a decedat acum o ... (vezi toată discuția)
Timpul in care se poate face o ...succesiune mihaiene68 mihaiene68 Dupa un deces ,care este perioada in care se poate deschide o succesiune ?,ce pasi presupune acest lucru ?, (vezi toată discuția)
Succesiune - bani cec.complicat georgi87 georgi87 Buna ziua! Bunicul meu a decedat luna trecuta si a avut pusi niste bani la CEC.inainte sa moara el si sora lui,ziceau ca banii care ii are vor trece automat pe ... (vezi toată discuția)