Buna ziua.
As dori sa stiu daca, in opinia dvs exista vreo cale legala-temei legal care sa permita celor care au obtinut sentinte judecatoresti irevocabile de constatare caracter politic al condamanrilor, sa solicite eventuale despagubiri morale?
Legea 221 nu mai poate constitui o baza legala asa ca as vrea sa stiu daca eventual in conditiile codului civil s-ar mai putea actiona in vreun fel.
Multumesc.
Va multumesc
Da, legea 221 nu mai poate constitui temei ptr astfel de despagubiri iar in ceea ce priveste scopul pentru care a aparut aceasta lege ma abtin sa-mi exprim opinia ca nu m-as mai opri din " urari de bine".
Ma gandeam insa ca, daca statul, prin hot pronuntate, a constatat totusi caracterul politic al unor condamnari, deci prezenta unui " abuz" sa zic asa, s-ar putea gasi vreun temei legal de ex rasp civila delictuala, care sa permita sa se ceara repararea unui prejudiciu, plecand de la data ramanerii irevocabile a hot judecatoresti, fara a fi incidenta o eventuala prescriptie?
Of, nu stiu daca sunt suficient de explicita.....:)
V-as ruga stimati colegi sa va exprimati o parere, ceva...:)
A existat un singur raspuns, care a......disparut....si chiar mi-ar prinde bine o sugestie.