avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale autorizatie functionare punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

autorizatie functionare punct de lucru

Buna ziua,
am infiintat de curand o casa de expeditie (SRL) si am declarat la ONRC sediul social ca fiind punct de lucru ( o camera de 20 mp intr-un imobil din zona rurala). La infiintare am declarat la ONRC ca persoana juridică îndeplineşte condiţiile de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică în domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii, pentru activităţile precizate în declaraţia-tip.
Vroiam sa intreb ce anume imi mai trebuie pentru ca respectivul spatiu sa fie in ordine in cazul in care primesc un control -am inteles ca intotdeauna vin controale la societatile nou infiintate. Activitatea mea se desfasoara preponderent online si telefonic, nu am stocuri si firma nu interactioneaza fizic cu clientii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: delianamaria , utilizator 11:27, 10 Februarie 2013
Aveti nevoie si de autorizatia de functionare si Fisa de valabilitate a acesteia eliberate de Serviciul autorizari din cadrul Primariei in raza teritoriala a careia se afla sediul social/ secundar al societatii.
juridic dana a scris:

Aveti nevoie si de autorizatia de functionare si Fisa de valabilitate a acesteia eliberate de Serviciul autorizari din cadrul Primariei in raza teritoriala a careia se afla sediul social/ secundar al societatii.

Asta este valabil pentru orice fel de activitate?
Autorizatia de functionare este obligatorie NUMAI pentru activitatile expres prevazute de lege si nu este obligatorie pentru casele de expeditie. Pentru a desfasura insa aceasta activitate trebuie sa obtineti licenta, iar pentru a obtine licenta primii pasi sunt: pe punctul de lucru sa fi fost autorizata activitatea cu cod CAEN 5229 si sa aveti atestat pentru manager de transport. Aceste documente se depun impreuna cu celelalte documente prevazute de lege, urmand ca licenta sa se elibereze in circa 2-3 saptamani de la depunerea dosarului.
Imi puteti spune si mie, va rog, unde gasesc acele activitati prevazute de lege? Multumesc
OG 99/2000

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii de functionare A_NKA A_NKA La infiintarea unei firme ce autorizatii trebuie solicitate? Autorizatia sanitara, de mediu, veterinara si de protectia muncii se solicita de la onrc si prin ... (vezi toată discuția)
Autorizare ssm in alt judet pentru sediu secundar/punct de lucru al unei sucursale ... cyan cyan Autorizare ssm in alt judet sediu secundar al unei sucursale . O societate pe actiuni are sediul principal in Bucuresti si mai multe sucursale in tara care ... (vezi toată discuția)
Autorizatii mioara24 mioara24 cine imi poate spune de ce autorizatii am nevoie ptr deschiderea unui coafor (vezi toată discuția)