avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Neplata renta viagera
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Neplata renta viagera

Buna ziua,

Mama mea in varsta de 71 ani, posesor carnet renta viagera prin vanzare anterioara de teren, nu a mai primit valoarea rentei anului trecut motivandu-se nevizarea anuala in termen a carnetului de rentier. In 2011 primise prima oara renta, si in momentul primirii banilor i s-a vizat carnetul si mentionat suma echivalenta primita.
Drept pentru care a asteptat pana in decembrie 2012 sosirea rentei, dupa care la solicitare i s-a raspuns telefonic ca au fost unele intarzieri in plata, dar in ianuarie 2013 i se va achita renta.
La 31.01.2013 la reluare solicitare, i s-a raspuns ca nu a vizat in termen carnetul primit, drept pentru care renta nu se mai poate plati.
In numele mamei si la rugamintea acesteia, fiind pensionara si suma fiindu-i foarte necesara, rog a-mi preciza daca mai poate obtine sau recupera renta aferenta anului trecut si ce trebuie sa faca sau modul in care poate rezolva achitarea rentei.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Plata rentei viagere agricole in anul 2012 Dutcusioan Dutcusioan Nu au fost facute platile pentru renta viuagera agricola aferenta anului2011 desi suntem in 28 noembrie 2012. Se mai fac plati ? Cand?De ce se intarzie ? Sau ... (vezi toată discuția)
Renta viagera stanutadi stanutadi ce acte trebuiesc pentru renta viagera si ce se intampla cu terenul dupa expirarea rentei viagere (vezi toată discuția)
Renta viagera cameliadaj cameliadaj Buna ziua,bunicul meu a decedat in anul 2010,noiembrie.Unicii mostenitori au cedat mostenirea in favoarea mamei(bunicii).S-au depus actele la APIA si a primit ... (vezi toată discuția)