avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renta viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renta viagera

Buna ziua,bunicul meu a decedat in anul 2010,noiembrie.Unicii mostenitori au cedat mostenirea in favoarea mamei(bunicii).S-au depus actele la APIA si a primit in 2011 renta pentru 2010.Momentan bunica mea nu are nici acel carnet de rentier,nu a fost lamurita de unde sa-l procure si implicit nu a mai fost nici sa-l vizeze.
Va rog sa-mi spuneti care sunt demersurile necesare in vedea obtinerii rentei viagere( de la APIA), de unde se poate obtine acel carnet sau mai bine zis ea mai beneficiaza de aceasta renta.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:54, 31 Martie 2013
Renta viageră agricolă este personală, netransmisibilă şi încetează la data decesului
rentierului agricol asa cum e prevazut in titlul XI ,,Renta viageră agricolă” din legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, cu modificările şi completările ulterioare.
De altfel acum nici nu se mai primesc alte dosare pentru a intra alte persoane in sistem, chiar daca indeplinesc conditiile ci doar se vizeaza carnetele de rentier pentru activi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata rentei viagere agricole in anul 2012 Dutcusioan Dutcusioan Nu au fost facute platile pentru renta viuagera agricola aferenta anului2011 desi suntem in 28 noembrie 2012. Se mai fac plati ? Cand?De ce se intarzie ? Sau ... (vezi toată discuția)
Renta agricola se poate mosteni? Marica_sz Marica_sz Buna ziua Sunt somat sa ma prezint pentru a viza carnetul de rentier agricol pentru acordarea rentei viagere agricole aferente anului 2014. Sora mea a murit ... (vezi toată discuția)