avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renta agricola se poate mosteni?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renta agricola se poate mosteni?

Buna ziua
Sunt somat sa ma prezint pentru a viza carnetul de rentier agricol pentru acordarea rentei viagere agricole aferente anului 2014. Sora mea a murit in decembrie 2014 si eu sunt singurul mostenitor. Am dreptul la renta ei aferenta anului 2014 ca mostenitor? Stiu ca dreptul de renta viagera nu se mosteneste, dar renta din 2014 pana era in viata ramane statului?
Multumesc pentru informatie.
Cel mai recent răspuns: Crihid , utilizator 18:56, 10 Ianuarie 2021
Renta viageră agricolă este personală, netransmisibilă şi încetează la data decesului
rentierului agricol.
În cazul decesului rentierului, moştenitorii vor încasa renta până la data de 30 noiembrie a
anului următor celui pentru care aceasta se datorează, pe baza actelor doveditoare privind
calitatea de moştenitor, a certificatului de deces în original, precum şi a carnetului de rentier
agricol al defunctului.
Tatal meu a decedat in mai 2014. Mai pot solicita renta viagera aferenta anului 2013?
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata rentei viagere agricole in anul 2012 Dutcusioan Dutcusioan Nu au fost facute platile pentru renta viuagera agricola aferenta anului2011 desi suntem in 28 noembrie 2012. Se mai fac plati ? Cand?De ce se intarzie ? Sau ... (vezi toată discuția)
Renta viagera cameliadaj cameliadaj Buna ziua,bunicul meu a decedat in anul 2010,noiembrie.Unicii mostenitori au cedat mostenirea in favoarea mamei(bunicii).S-au depus actele la APIA si a primit ... (vezi toată discuția)
Buna seara. se mai acorda renta viagera pentru terenurile agricole? cristy1110 cristy1110 vreau sa stiu si eu daca se mai plateste renta viagera pentru terenurile agricole si cat este aceasta , per hectar sau mai stiu eu cum... (vezi toată discuția)