avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele de bloc

Buna ziua. As dorii sa va intreb mai multe aspecte:
1)Care este infractiunea prin care un presedinte al asociatiei de proprietari incaseaza bani pe chitante, reprezentand plata intretinerii, cu toate ca presupun ca nu are acest drept?
2)Ce fel de abuz se comite atunci cand acesta face controlul apometrelor la orice ora(dupa ora 20) si fara sa anunte in prealabil la avizier ca se fac verificari de apometre ?Sunt fata si locuiesc singura. M-am trezit cu seful de scara la ora 20:30 ca vine in control la apometre si am vrut sa-i spun sa revina in alta zi la alta ora ca nu imi convine sa imi intre un strain seara in casa. A urmat un scandal monstru si individul m-a amenintat ca asta inseamna ca am ceva de ascuns si ca ma va trece sa platesc pierderile de apa.
3)Mai nou acesta a depus plangere la politie, imi adreseaza injurii, iar in reclamatia pe care a depuso a afirmat ca" trebuie sa isi faca un control psihologic"?
Ce pot face in acest caz? Pot depune plangere sau denunt la parchet?ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 09:54, 7 Februarie 2013
1-Este hazardat a emite opinii pe stricta presupunere
sunt asociatii de proprietari,in care pentru preluare cote intretinere presedintele de asociatie isi asuma aceasta responsabilitate
In conditiile in care pentru sumele percepute presedintele elibereaza document justificativ,nu se comite nici o infractiune
2-Se practica controlul inopinat asupra apometrelor individuale,tocmai pentru a nu acorda potentialilor interesati timpul sa remedieze instalatiile prin care se pot induce in eroare valorile de consum utilitati
3-Nu se justifica a majora diferendul
Tratati cu decenta,intelepciune si toleranta situatia din cadrul a sociatiei
Inclusiv reticenta si refuzul dvs de a permite controlul apometrelor din locuinta poate conduce la suspiciuni ,mai ales daca presedintele prezinta anumite 'fixatii"
Tratati cu intelepciune plangerea,declarati situatia reala la politie si nu va complicati cu majorarea starii de disconfort
Eventuala promovare de plangere din partea dvs ar genera majorarea starii de disconfort si inrautatirea raporturilor cu reprezentantul legal al asociatiei de proprietari
In legatura cu verificarea inopinanta a contoarelor de apa trebuie precizat un lucru si anume ca pentru aceasta veficare inopinanta trebuie sa stea la baza un proces verbal in care se mentioneaza ca este de acord proprietarul cu verificarea inopinanta precum si orele in care se poate face acesta verificare , astfel acesta verificare inopinanta este un abuz .
Astfel potrivit legii trebuie anuntat prin afisare la avizier data si ora citirii .

Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
In legatura cu verificarea inopinanta a contoarelor de apa trebuie precizat un lucru si anume ca pentru aceasta veficare inopinanta trebuie sa stea la baza un proces verbal in care se mentioneaza ca este de acord proprietarul cu verificarea inopinanta precum si orele in care se poate face acesta verificare , astfel acesta verificare inopinanta este un abuz .

DEX
INOPINÁT, -Ã, inopinați, -te, adj. La care nu te gândești; neprevăzut, neașteptat

In concluzie: Sa se faca verificarea inopinata cu surle si trambite, anuntand cu 5 zile inainte (aceea cu preavizul este pentru situatiile in care proprietarul nu permite accesul, dar este alta discutie).
Nu cumva aceea este verificarea "anuntata", in care toti cei care fura se pun la punct??
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
ContSters241232, utilizator
@ thran
Apartamentul proprietate nu este bulevard pt. adm. sau presedinte asta ar trebui sa stie si unul care se pricepe sa scrie .
Un contor daca este rupt sigiliul se poate constata si daca este anuntata verificarea sau nu , atunci de ce sa vina cineva cand vrea el si sa nu respectam legea .
@BEN46
Eu nu am dat definitia bulevardului, eu am subliniat ca inopinat nu poate fi anuntat, mai cititi odata ce am scris, sau sunati un prieten sa va ajute!!
INOPINÁT, -Ã, inopinați, -te, adj. La care nu te gândești; neprevăzut, neașteptat
ANUNȚÁ, anúnț, vb. I. Tranz. A aduce la cunoștință; a vesti, a încunoștința. ♦ A vesti sosirea cuiva

Daca va hotarati sa nu va mai contraziceti sa ma anuntati, vreti numarul de telefon sa imi dati un SMS??

un proces verbal in care se mentioneaza ca este de acord proprietarul cu verificarea inopinanta

Unde esti tu Tepes Doamne...deci proprietarul trebuie sa fie de acord cu vizita neasteptata !
#-o#-o:thumbdown:

Alte discuții în legătură

Consum incorect afisat constant la avizier pentru intretinere! publisher publisher Stimati domni si doamne, Am speranta ca voi gasi o indrumare pe forumul Avocatnet. Locuiesc in chirie intr-un apartament cu 2 camera intr-un bloc. Chiar ... (vezi toată discuția)
Alte intrebari privind intretinerea la apartament johnnyy c johnnyy c Va multumesc pentru raspunsuri; ca raspuns la intrebarea dvs, pierderile au fost pana in octombrie intre 2-3 metri cubi de apartament lunar/ apa rece si 1-2 de ... (vezi toată discuția)
Citirile de pe apometre, date de locatari, pot fi verificate ... Ivan Vintilica Ivan Vintilica Citirile de pe apometre, date de locatari, pot fi verificate de reprezentanții asociației, dar într-un mod legal? (vezi toată discuția)