johnnyy c a scris:
1. Un control al apometrelor individuale se face cu anunt inainte, sau aleatoriu fara a anunta proprietarii?
Pentru citirea apomoetrelor asociatia trebuie sa anunte proprietarii, printr-un afis, cu cel putin cinci zile de data in care se va efectua citirea. Acest termen este prevazut in HG 1588/2007, Art. 12, Punctul B, lit. b):
"b) să accepte accesul în apartamentul sau în spaţiul său, cu un preaviz de 5 zile, al unui delegat al asociaţiei, atunci când este necesar şi justificat să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spaţiu. Fac excepţie cazurile de urgenţă, când accesul se poate face fără preaviz, conform prevederilor din statutul asociaţiei de proprietari".
2. Cate persoane trebuie sa faca adresa pentru a trimite asociatia reprezentant sa verifice apometrele?
Asa cum spunea si dl. Adrian, nu este nevoie ca vreun proprietar sa faca cerere, totul depinde de reglementarile din cadrul asociatiei dvs. Depinde cine face aceasta citire: proprietarul, administratorul sau alt reprezentant al asociatiei.
3. Fondul de rulment este inclus obligatoriu in intretinere sau se poate plati si separat?; spun asta pentru ca m-am dus sa-l platesc separat inainte si d-na administrator mi-a spus ca nu poate sa incaseze pentru ca nu-i permite programul din calculator; dar daca nu l-as plati o luna mi-ar baga penalizari; ce treaba are incasarea fondului de rulment cu programul din calculator???
Fondurile nu se includ in intretinere, trebuie calculate sseparat. In functie de sistemul de penalizari care functioneaza in asociatia dvs., sa fie prevazute si penalizari in cazul neplatii. Administratorul nu are voie sa refuze incasarea niciunei sume, indiferent ca este intretinere sau contributia la fondurile asociatiei