avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 este necesara stampila?
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

este necesara stampila?

Sotul meu este pfa si se ocupa cu filmarea si fotografierea de evenimente. As dori sa stiu daca noua lege (44/2008) prevede obligativitatea de a avea stampila? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 01:17, 26 Februarie 2009
OUG nr. 44/2008 se refera la desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si familiale .
Autorizarea functionarii, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, nu exonereaza persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale de obligatia de a obtine, inainte de inceperea activitatii, autorizatiile, avizele, licentele si altele asemenea, prevazute in legi speciale, pentru desfasurarea anumitor activitati economice.
anca david a scris:

Sotul meu este pfa si se ocupa cu filmarea si fotografierea de evenimente. As dori sa stiu daca noua lege (44/2008) prevede obligativitatea de a avea stampila? Va multumesc.

daca face facturi, da.
Informatia ca stampila este obligatorie este ERONATA.

NU ESTE NEVOIE DE STAMPILA, stampila nu este conditie de validitate pentru nici un act.

Doamna contabila este obisnuita cu stampile, dar prezenta lor nu este necesara.

Alberto Kurtyan
Ne-au mancat zilele stampilele astea, ma gandeam la contracte, facturile nu mai este obligatoriu sa fie stampilate, asa e.
davideg a scris:

Ne-au mancat zilele stampilele astea, ma gandeam la contracte, facturile nu mai este obligatoriu sa fie stampilate, asa e.

S-a mai dezbatut aceasta problema, d-nul avocat Alberto Kurtyan are dreptate, a se vedea pe
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Pfa, ii sau srl? luca_claudia72 luca_claudia72 as dori sa-mi deschid un magazin cu haine si incaltaminte second hand. care din cele 3 forme ar fi mai indicat pfa, ii sau srl? (vezi toată discuția)
Angajarea de catre pfa a unor terte persoane danuta34 danuta34 as dori sa stiu daca o intreprindere familiala poate angaja terte persoane conform legii 40/2013 aparuta in monitorul oficial 129/11 martie 2013.la itm se ... (vezi toată discuția)
Formalitati de indeplinit dupa autorizarea ca pfa octavr octavr Buna ziua, Tocmai sunt pe cale sa devin PFA (mi-am depus actele pentru obtinerea autorizatiei) si am mare nevoie de cateva informatii referitoare la ce ... (vezi toată discuția)