avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale pfa, ii sau srl?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

pfa, ii sau srl?

as dori sa-mi deschid un magazin cu haine si incaltaminte second hand. care din cele 3 forme ar fi mai indicat pfa, ii sau srl?
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 22:21, 21 Iunie 2011
La PFA sau II avantajul este ca contabilitatea se tine in partida simpla, va trebuie doar un registru de incasari si plati si registrul unic de control.Nu se depun bilanţuri ci doar declaratia 112 daca aveti salariati.
La o societate comerciala este putin mai complicat, in sensul că contabilitatea se tine in partida dubla, va trebuie o gramada de registre,se depun bilanturi.
Sfatul meu este intreprindere individuala. La fel ca la PFA contabilitate in partida simpla, puteti sa aveti angajati, cheltuieli de infiintare si radiere reduse.
cel mai indicat SRL
puteti sa-mi spuneti pasii pe care trebuie sa-i urmez pt. a infiinta intreprinderea individuala?
PFA, cu normă de venit.

Fără îndoială.
Avantaj: nu se ține contabilitate, se plătește impozit forfetar.
Dezavantaj: trebuie să lucrezi singură, fără salariați.

Majoritatea știu șmecheria. Ceilalți respondenți se pare că nu.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Angajarea de catre pfa a unor terte persoane danuta34 danuta34 as dori sa stiu daca o intreprindere familiala poate angaja terte persoane conform legii 40/2013 aparuta in monitorul oficial 129/11 martie 2013.la itm se ... (vezi toată discuția)
Pfa sau af pentru croitorie? miruna82 miruna82 Un pensionar medical grad III, croitor de meserie, doreste sa se autorizeze pentru prestarea de servicii de croitorie, inclusiv pentru comertul cu astfel de ... (vezi toată discuția)
Pfa-angajator adytz_1979 adytz_1979 PFA(norma de venit) poate sa angajeze o alta persoana cu CIM ? Exista vreo regula pt. PFA ca si angajator? (vezi toată discuția)