avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere transformat in obligatie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere transformat in obligatie baneasca si neonorat.

Daca un contract de intretinere s-a transformat in obligatie baneasca,cu acordul ambelor parti, iar debitorii au facut recurs pe motiv ca instanta nu a tinut cont de gradul de rudenie(debitorii fiind nepotul de fiu si nora) si ca nu au posibilitati financiare la nivelul solicitat si acordat de instanta de fond.
Nepotul care a acceptat mostenirea dupa tatal sau decedat, titular al contractului alaturi de sotia sa, cere modificarea sentintei in cea ce-l priveste iar nora cere stabilirea sumei dupa posibilitatile ei.
Creditoare a mai promovat o actiune in rezolutiune pentru ca debitorii nu vor s-o ingrijeasca la domiciliul ei, actiune care a fost respinsa.
Va rog sa-mi spuneti ce se poate face intrucat de la pronuntarea sentintei , acum 4 luni, debitorii nu au trimis nimic iar creditoarea este imobilizata la pat inca de la promovarea primei actiuni.
Cel mai recent răspuns: ContSters280604 , utilizator 15:08, 5 Februarie 2013
Daca debitorii nu se vor achita de obligatii , creditoarea va putea din nou cere rezilierea contractului cu succes .
Multumesc pentru raspuns.
Cand poate cere o noua rezolutiune intrucat este a 4 luna decand nu au efectuat vre-o prestatie iar pana la pronuntarea sentintei au trimis 200 lei/luna.
Trebuie sa astepte finalizare recursului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiune contract de intretinere, autoritate de lucru judecat mirustefi mirustefi Buna! Ce parere aveti, daca odata ne-am judecat pentru rezolutiunea contractului de intretinere si s-a respins irevocabil actiunea ca neintemeiata, o actiune ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere ContSters280604 ContSters280604 Parintii mei au incheiat un contract de intretinere cu mama tatalui meu in anul 1993. Ulterior tata a decedat iar eu si mama locuim in alta localitate la 300 ... (vezi toată discuția)
Obligatia baneasca de intretinere. ContSters280604 ContSters280604 Parintii mei au incheiat un contract de intretinere cu mama tatalui meu. Ulterior tata a decedat iar bunica, imobilizata fiind, nu doreste sa locuiasca cu ... (vezi toată discuția)