avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... modificare instalatie sanitara...probleme cu vecinul, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

modificare instalatie sanitara...probleme cu vecinul, stres ,nervi...ajutor!

Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema:stau la bloc la etajul 1;de citva timp miroase oribil la baia mare si mica...a canal..si gasesc si nivelul apei in WC scazut;.am chemat in doua rinduri instalatori si ambii mi-au zis ca vecinul de la ultimul etaj a modificat istalatiile de la bai , in sensul ca a taiat de la pardoseala teava de canal care ducea sus pe bloc si i-a pus capac (pt a a nu mai avea tevi ce trec prin baile lui). Am fost la el, i-am explicat , dar zice ca el e proprietar si face ce vrea si nu mai am ce cauta la usa lui .Va rog sa ma indrumati carui organism , institutie sa ma adresez , in ce ordine? Mai trebuie sa va spun ca nu sunt vreo reclamangioaica , dar efectiv nu mai pot sta in propria casa de miros ba mai mult ma feresc sa mai primesc pe cineva in vizita...
Cel mai recent răspuns: Eliana222 , utilizator 11:26, 24 Februarie 2016
Existenta mirosului nu se datoreaza modificarii instalatiei la ultimul nivel
Vecinii de la etajul superior dvs se confrunta cu aceiasi problema ?
Vecinul de la parter se confrunta cu aceiasi [roblema ?
Sesizati presedintele de asociatie sa dispuna curatarea scurgerii generale din subsolul tehnic
In ultima varianta sesizati oficial autoritatea de sanatate publica
va rog...astept un raspuns serios...v-am spus ca am adus in 2 rinduri instalaTORI CARE PAREAU CA STIU CE VORBESC...
@lucica3
M-am confruntat cu o situatie similara. Locatarii de la etajele 5,6 si 7 ale blocului de 8 etaje au reclamat mirosul de nesuportat care venea din nisa prin care trece coloana de evacuare a apei folosite in bucatarie. Acea coloana are iesire libera la terasa pentru mirosuri si nu trebuie taiata. Inspectand apartamentul de la etajul 8 am constatat ca lipsea cu desavarsire acea nisa, implicit coloana de evacuare.
In calitatea pe care o detin, am pus in vedere locatarului respectiv sa refaca acea coloana si sa o mascheze cum doreste pentru a readuce sistemul de evacuare la starea initiala.
Reclamati acest aspect, in scris, presedintelui asociatiei si daca nu ia masuri in maxim 10 zile, puteti reclama vecinul de la etajul superior pentru modificarile constructive neautorizate, la inspectoratul in constructii.
L.C.
Aceeasi problema o am si eu la etajul 9.In cazul blocului nostru nu vecinul este cel care a astupat aerisirea ci atunci cand s-au facut reabilitarile pe acoperis, aerisirea pentru coloana a fost astupata.Din pacate s-a incercat sa se deschda dar fara succes.Solutia mea este sa tin usa de la baia de serviciu inchisa si sa trag apa in mod regulat deoarece atunci cand vecinul de la 10 trage apa eu raman fara apa in vasul de wc.
Comitetul executiv, prin presedinte, are obligatia sa ia masurile necesare pentru obligarea locatarilor sa readuca la starea initiala orice modificare constructiva neautorizata a partilor comune ale imobilului. Daca nu este posibil sa se inteleaga, locatarul poate fi chemat in instanta pentru modificarea facuta bunului comun care impiedica utilizarea normala a acestuia.de catre coproprietarii instalatiilor comune.
Noul cod civil prevede:
CAPITOLUL IV
Proprietatea comună
SECŢIUNEA a 3-a
Coproprietatea forţată
Art. 647 Regimul juridic general. Coproprietatea forţată. Proprietatea comună
Regimul juridic general
(1) Fiecare coproprietar poate exercita folosinţa bunului comun, cu condiţia să respecte destinaţia acestuia şi să permită exercitarea folosinţei de către ceilalţi coproprietari.

[ link extern ]
[ link extern ]

@alinapantiru
Orice problema care intervine pe parcursul lucrarilor de anvelopare trebuie notata si reclamata dirigintelui de santier si daca nu se gaseste rezolvare, presedintele are obligatia sa reclame situatiile la Inspectoratul de Stat in Constructii.

Legea 230/2007 si norme de aplicare prevede:
CAPITOLUL VIII
Sancţiuni
Art. 56. - (1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
a) neluarea de către proprietari, de către asociaţia de proprietari sau de către comitetul executiv al asociaţiei de proprietari a tuturor măsurilor necesare pentru repararea şi menţinerea în stare de siguranţă a clădirii şi a instalaţiilor comune aferente (ascensor, hidrofor, instalaţii de alimentare cu apă, de canalizare, de încălzire centrală, de preparare şi distribuire a apei calde, instalaţii electrice şi de gaze, centrale termice, crematorii, instalaţii de colectare a deşeurilor, instalaţii de antenă colectivă, telefonie etc.) pe toată durata existenţei acestora;
e) modificarea aspectului proprietăţii comune, precum şi a elementelor constructive ale clădirii fără aprobările şi autorizaţiile legale;
(4) Constatarea contravenţiilor prevăzute de prezenta lege, făcută la sesizarea oricărei persoane interesate, precum şi aplicarea sancţiunilor corespunzătoare se fac de către persoanele împuternicite de Inspectoratul de Stat în Construcţii şi de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, de primari sau de împuterniciţii acestora.
Art. 57. - Prevederile art. 56 referitoare la contravenţii se completează cu dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

L.C.

Precizare mesaj anterior:
1. Presdintele, impreuna cu comitetul executiv, are obligatia supravegheze respectarea legii, statutului si a hotararilor adunarii generale si sa intervina pentru solutionarea stuatiilor in care se fac modificari neautorizate la partile comune ale imobilului.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
Laura Ciobeica, moderator

Alte discuții în legătură

Probleme cu apa postaluipi postaluipi Buna ziua, As vrea sa ma indrumati in urmatoarea problema: cu 4 ani in urma am cumparat un apartament la etajul 4/4 si mentionez ca personal nu am facut nici ... (vezi toată discuția)
Pareri ( si probleme ) asociatii de proprietari mihaiu mihaiu buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva pareri referitoare la partile comune si proprietatile particulare ale persoanelor / proprietari care apartin ( sau ... (vezi toată discuția)
Miros pestilential in timpul verii, in baie Cristina I. Cristina I. Buna seara. Supun atenției dvs următoarea situație: in urma cu aproape 1 an am achiziționat o locuința intr-un bloc ridicat in urma cu aproape 45 ani. ... (vezi toată discuția)