avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita continuata fara temei
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita continuata fara temei

Buna ziua. La insistentele unei firme careia ii datorez o suma de bani sunt executat silit pe apartament. Intre timp firma careia ii datorez banii si-a retras cererea de executare dar executorul judecatoresc insista ca mai am catre dansul o suma de bani. Acea suma zice dansul ca este diferenta de onorariu de executare , intrucat dansul nu a primit decat un avans de la firma care la angajat sa ma execute.Este legal sa continue executarea desi nu eu l-am angajat sa efectueze executarea iar firma creditoare si-a retras cererea de executare ramanand cu diferenta de onorariu? Va multumesc.

Am fost sunat de catre executor si mi-a comunicat ca firma catre care eram debitor a depus o cerere de incetar a executarii,si ca eu trebuie sa ma prezint la dansul sa achit 400 lei reprezentand diferenta de onorariu care urma sa o incaseze in urma finalizarii executarii.Mentionz ca eu nu am angajat executorul si nu ar fi normal sa se indrepte cu astfel de pretentii catre cel care la angajat si nu la lasat sa finalizeze executarea?

Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:39, 6 Februarie 2013
Onorariul pare nejustificat. Daca executarea nu a fost dusa pana la capat nici executorul nu ar avea dreptul la onorariu integral. Mai ales ca cererea de executare a fost retrasa.

Sigur ca ar trebui verificat contractul dintre parti.
Conform legii, in cazul in care creditorul renunta la executare, el suporta cheltuielile de executare, si nu debitorul. Plus ca diferenta de onorariu nu se justifica, atat timp cat nu s-a executat debitorul. Vi s-a executat ceva pana la retragerea cererii?
Nu pentru ca nu am alte venituri sau proprietati. Executarea se facea pe un imobil proprietate si care nu si-a gasit nici un cumparator nici in ziua de astazi desi cererea de incetare a executarii dureaza de o luna. In cazul in care dansul continua publicarea spre vanzare a imobilului cui sa ma adresez pentru acest abuz?
Daca aveti certitudinea si puteti proba ca ,creditorul dvs nu mai staruie in cererea de executare silita si a informat oficial executorul judecatoresc,formulati contestatie la executare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie cumparare apartament de catre cumnat. yamada yamada Fratele sotiei mele poate participa la o licitatie de cumparare a unui apartament ce imi apartine, scos la licitatie in urma cererii de executare silita din ... (vezi toată discuția)
Incheiere - de executare silita Mira0 Mira0 Buna ziua, in urma unui credit facut cu buletinul si fara garantii, aflandu ma in imposibilitatea achitarii lui, a fost inaintat un dosar ( gasit pe portal ... (vezi toată discuția)
Executare silita nellirata nellirata In septembrie 2012 am primit o comunicare de la un birou executor judecatoresc prin care eram somata ca in termen de 1 zi sa achit o suma de bani ce reprezenta ... (vezi toată discuția)