avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... examen definitivat consilieri
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

examen definitivat consilieri

Buna. Rog persoanele care sunt in cunostiinta de cauza sa-mi spuna daca este posibil ca avand 2 ani de vechime in functia de consilier juridic, fara a fii inscrisa ca consilier in colegiul consilierilor as putea sa dau examenul de definitivat. Este reglementat undeva chestiunea aceasta? sau se poate inscrie cumva retroactiv si platite contributiile? va multumesc
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 14:34, 6 Februarie 2013
Nu puteti sa va inscrieti in colegiu direct consilier juridic definitiv, daca nu aveti stagiu de minim 5 ani.
Vedeti in acest sens prevederile Art. 23 din Statutul profesiei de consilier juridic, coroborat cu prevederile Legii nr. 514/2003
(13) Definitivarea în profesia de consilier juridic pe baza vechimii în celelalte functii juridice:
Poate fi primit în profesie, în calitate de consilier juridic definitiv, cel care anterior sau la data primirii a îndeplinit functia de avocat, magistrat ori notar definitiv sau a îndeplinit alte functii juridice, potrivit dispozitiilor legale specifice fiecãreia dintre aceste profesii, cel putin 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere pentru definitivat in ccj etta etta Vreau sa ma inscriu in UCCJ pentru a-mi da definitivatul. Are vreo importanta daca am domiciliu intr-un anumit oras si lucrez in alt oras? Precizez ca cele ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv stoianminodora stoianminodora Am absolvit facultatea de Drept si am fost angajata la o societate de contabilitate in functia de consilier juridic. In prezent sunt asociata la o alta ... (vezi toată discuția)
Ce presupune sa fii consilier juridic? anca_f anca_f anul trecut am terminat facultatea de drept si nu stiu incotro sa ma indrept......vreau sa dau la barou in toamna dar pana atunci trebuie sa imi caut un ... (vezi toată discuția)