avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura corecta de evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura corecta de evacuare

buna ziua,
am un imobil inchiriat unei persoane, pana la data de 1 martie2013.
Contractul este inregistrat la finante.
Ca persoana sa-mi elibereze imobilul la data cuvenita si stabilita in contract mai trebuie facute alte formalitati de genul preavize sau notificari cu 30 de zile inainte??
sau asa cum am vazut:

Expirarea termenului Art. 1.809
(1) Contractul de locatiune inceteaza de drept la expirarea termenului convenit de parti sau, dupa caz, prevazut de lege, fara a fi necesara o instiintare prealabila.
(2) In privinta obligatiei de restituire a bunului dat in locatiune, contractul incheiat pe durata determinata si constatat prin inscris autentic constituie, in conditiile legii, titlu executoriu la expirarea termenului

Asadar la data de 1 martie a.c. contractul inceteaza iar daca chiriasul nu a predat imobilul eu pot intra in casa!!

Alte discuții în legătură

Evacuare chirias Vali1961 Vali1961 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este modalitatea legala de a evacua din proprietatea mea un chirias caruia i-a expirat contractul de inchiriere si care ... (vezi toată discuția)
Rezilierea unui contract de inchiriere Luoana Mihaela Luoana Mihaela Pentru rezilierea unui contract de inchiriere este nevoie de o notificare in prealabil sau ne adresam direct instantei de judecata (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere nerespectat de chirias crriss crriss Cum sa procedez, in cazul in care am avut un chirias (de la o ambasada), contractul de inchiriere a fot facut pana la sfarsitul lunii ianuarie 2014, el a ... (vezi toată discuția)