avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Operare contabila a facturilor neincasate ale ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Operare contabila a facturilor neincasate ale clientilor aflati in insolventa

Avem cativa clienti ale caror facturi sunt neincasate si ei au fost declarati in insolventa prin sentinte definitive. Cum se opereaza in contabilitate ? Se poate recupera TVA si rpin ce operatiuni ? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mirelanicola.72 , utilizator 07:16, 7 Februarie 2013
654=4111/4118 Ajustarea TVA este permisa numai in cazul falimentul clientului pe baza hotararii judecatoresti definitiva si irevocabila.
Buna dimineata!
In cazul in care clientul insolvent este declarat falimentar, dar noi ca si creditor nu ne-am inscris la masa credala si nici nu suntem in posesia hotararii judecatorest prin care s-a declarat falimentul, cum putem opera aceste creante incerte??? Intervine in acest caz termenul de prescriptie?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Client incert carmenl carmenl Este corecta urmatoarea inregistrare contabila in cazul unui client declarat falimentar conform unei hotarari judecatoresti ramsase definitive si irevocabile : ... (vezi toată discuția)
Provizioane clienti incerti carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este corecta inregistrarea in cazul unei creante in valoare de 476 lei (cu TVA) neincasata intr-o perioada mai mare de ... (vezi toată discuția)
Marfa vanduta catre firme la care s-a pronuntat sentinta de inchidere a procedurii de faliment radu_rus radu_rus am vandut marfa catre o firma la care s-a pronuntat sentinta de inchidere a procedurii de faliment si am inteles ca pot deduce TVA-ul aferent sumei pe care o ... (vezi toată discuția)