avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CASS deductibil?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CASS deductibil?

La avocati se deduce CASS-ul ? Si daca da, din venitul brut estimat sau din venitul net estimat se vor raporta cei 5.5% ?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:55, 6 Februarie 2013
Toate taxele si impozitele platite la stat sunt nedeductibile, deci inclusiv CASS-ul.
Ne puteti da si un articol de lege care prevede asta? Multumim.
eu am gasit ca sunt deductibile:
15. cheltuielile reprezentind contributiile pentru asigurarile sociale, pentru constituirea Fondului pentru plata ajutorului de somaj, pentru asigurarile sociale de sanatate, pentru accidente de munca si boli profesionale, precum si alte contributii obligatorii pentru contribuabil si angajatii acestuia;


Asa stiam si eu...
La determinarea venitului impozabil care se declara prin D200 platile facute ca si contributii sociale pentru sanatate sau pensie sunt considerate cheltuieli deductibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contrib asigurari sanatate Delia Popescu Delia Popescu Buna seara, as dori sa stiu daca contrib de asig sociale pt. sanatate constituita conf. Ord.CNAS nr. 617/2007 la nivelul venitului net impozabil, in cota de ... (vezi toată discuția)
Completare d200 CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua In Declaratia 200, cheltuielile cu contributiile sociale obligatorii, calculate asupra veniturilor obtinute in anul 2012 se deduc chiar daca nu au ... (vezi toată discuția)
Pfa sistem real - plata cas si cass se trece in registrul de incasari si plati? DianaGherea DianaGherea Sunt PFA in sistem real. Nu am angajati. Plata CAS SI CASS se trece in registrul de incasari si plati? Plata CAS este cheltuiala deductibila? Dar plata CASS ... (vezi toată discuția)