Cum aflu cine este proprietarul unei case?
Pe scurt: tatal meu a decedat si concubina lui sustine ca i-a facut acte pe casa''' pe patul de moarte"''.Cum as putea sa afu daca asa este?Am adresa.
Eu va recomand sa va prezentati la notar si sa deschideti succesiunea deupa tatal dvs.
Dvs. oricum aveti dreptul legal de a va mosteni tatal . Concubina nu are insa niciun drept.
Verificati in Coala CF daca s-au operat modificari cu privire la proprietarul casei , si daca nu cereti blocarea colii CF pentru dezbaterea succesiunii.
Unde ma adresez pentru Coala CF???
Daca au facut "vanzare-cumparare ce as mai putea face?
Si inca o intrebare: tatal meu a murit pe 1 februarie la ora 20,m-i s-a spus sa ma duc la Casa Pensiilor sa ridic ultima pensie,pe luna in curs.Asa este? Asta ar fi mostenirea mea.
Nu stim care au fost relatiile dvs cu tatal dar presupunem (toti cei care citesc acestea probabil) ca fiind bolnav tineati legatura cu el si ca, in aceste conditii ati fi stiut daca a facut demersuri pentru instrainarea imobilului in sensul ca pentru vanzare este nevoie de cadastru.
Fara documentatia cadastrala, nici pe patul de moarte, nici in depline puteri nu ar fi putut vinde , incat ceea ce va spune concubina probabil nu este adevarat sau daca l-a determinat sa semneze un act de mana de vanzare catre ea, acesta nu are valoare.
Cum spunea mai spus si dl consilier demarati dezbaterea succesiunii.
Pina atunci puteti merge la Biroul de Carte Funciara din localitatea de care apartineti si solicitati un Certificat de sarcini pentru imobilul respectiv. Acesta costa 100 lei si veti afla daca a fost intocmit cadastru si in proprietatea cui se afla in momentul de fata.
nu avea cum un notar sa vina acasa, asa dupa ureche, tatal in situatia care era,notarul nu ar fi putut incheia act de v-c fara un certificat eliberat de institutul medico-legal cum ca este in toate facultatile mintale, puteti afla si de la administratia financiara de domiciliu cine figureaza la rol, succes
Succesiune
Crismirel
Am si eu o problema cu o succesiune si doresc un sfat: bunicii mei din partea tatalui au murit, unu acum 2 ani si celalalt acum 3 luni, iar unchiul meu(fratele ... (vezi toată discuția)