avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... noul proprietar-cum aflu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

noul proprietar-cum aflu?

Cum aflu cine este proprietarul unei case?
Pe scurt: tatal meu a decedat si concubina lui sustine ca i-a facut acte pe casa''' pe patul de moarte"''.Cum as putea sa afu daca asa este?Am adresa.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 20:58, 14 Martie 2013
Înseamnă că tatăl D-voastră a încheiat o „convenție” (de regulă un contract de vânzare-cumpărare) cu concubina acestuia înainte de deces. Se pare că tatăl D-voastră i-a vândut acel imobil concubinei lui. În baza acelui act, noul proprietar s-a înscris în CF.

Puteți deschide succesiunea după tatăl D-voastră doar că acel imobil nu mai face parte din masa succesorală, adică din bunurile moștenirii, deoarece a fost înstrăinat de tatăl D-voastră încă din timpul vieții.

Cel mai bine ar fi să vorbiți cu un avocat pentru a vedea despre ce fel de act este vorba și modalitatea în care acesta ar putea fi atacat în instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament in indiviziune dariad dariad Situatia este urmatoarea: eu si fratele meu mostenim in indiviziune un apartament cumparat acum 10 ani de tatal nostru. La sfarsitul Certificatului de ... (vezi toată discuția)
Achizitionare garsoniera..risc? ellena7 ellena7 Buna ziua, Doresc sa achizitionez o garsoniera in orasul \"A\" si imi este teama..deoarece vanzatorul, care are domiciliul in orasul \"B\" doreste sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune Crismirel Crismirel Am si eu o problema cu o succesiune si doresc un sfat: bunicii mei din partea tatalui au murit, unu acum 2 ani si celalalt acum 3 luni, iar unchiul meu(fratele ... (vezi toată discuția)