Cum aflu cine este proprietarul unei case?
Pe scurt: tatal meu a decedat si concubina lui sustine ca i-a facut acte pe casa''' pe patul de moarte"''.Cum as putea sa afu daca asa este?Am adresa.
chiar daca au facut un anume gen de act , mai mult ca sigur este lovit de nulitate in fata instantei , pe langa ceea ce au expus ceilalti colegi de forum , tata-l dvs mai trebuiea asistat de un reprezentant al primariei , daca era in ''varsta" ...
deci fostul birou de cadastru acum a devenit Birou de Carte Funciara , iar dvs trebuie sa cereti un Extras de Carte Funciara Informativ - acesta se poate elibera oricui la cerere . In acest fel , aveti posibilitatea de a vedea daca s-au facut vre un fel de act in lipsa cunostintei dvs ! apoi demarati la notarul public - dezbaterea succesiunii , ar trebuii sa aveti niste acte - de prop sau macar copii...
mergeti si la administratia blocului , sigur stiu mai multe ...
Informația corectă o veți obține de la cadastru, după ce scoateți un extras CF.
Referitor la închierea unui contract de vânzare-cumpărare această posibilitate există. Notarul se poate duce la domiciliul unei persoane care nu se poate deplasa, iar aceasta nu înseamnă că acea persoană este lipsită de discernământ.
Putea foarte bine ca tatăl D-voastră să fi încheiat valabil un contract de vânzare-cumpărare, chiar dacă notarul a încheiat acel act la domiciliu.
Dacă acel contract există, problema e mai complicată. Se poate desfința acel contract dar mai greu. În funcție de împrejurări, trebuie văzut ce motive se pot invoca.
După cum spuneam, imobilizarea la pat nu înseamnă neapărat lipsa discernământului.
Deci se putea încheia valabil un contract de vânzare cumpărare autentificat de un notar prezent la domiciliul tatălui D-voastră.
Cea mai reală informație o veți afla de la oficiul de cadastru după ce veți obține un extras de carte funciară a acelui imobil.
De la CF am aflat ca imobilul a fost dobandit prin conventie de concubina tatalui meu.Ce inseamna acest lucru? In acest caz nu mai pot deschide succesiunea dupa tatal meu?
Succesiune
Crismirel
Am si eu o problema cu o succesiune si doresc un sfat: bunicii mei din partea tatalui au murit, unu acum 2 ani si celalalt acum 3 luni, iar unchiul meu(fratele ... (vezi toată discuția)