avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare judecatoreasca care ma afecteaza direct dar ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare judecatoreasca care ma afecteaza direct dar nu sunt parte in proces!

Buna ziua, as vrea sa stiu daca este legal sau posibil ca o hotarare judecatoreasca data sa ma afecteze in mod direct desi nu am fost parte in acel proces si nu am fost chemat in instanta nici macar o data?! Va multumesc anticipat pentru raspuns, daca aveti timp o sa va expun problema mai pe larg si eventual daca ma puteti ajuta cu o recomandare pentru un avocat care sa ma reprezinte.
Cel mai recent răspuns: rodenstock , utilizator 09:55, 12 Februarie 2013
Este prezentata prea deficitar problema pe care o aveti pentru a primi un raspuns .
Reveniti cu detalii.
Ar trebui sa reveniti cu detalii; este insuficient ceea se ati aratat pentru a primi un raspuns concret.

De principiu, o hotarare judecatoreasca este opozabila intotdeauna partilor impotriva/ pentru care s-a pronuntat si care au fost in proces, avand calitatea procesuala de reclamant, parat sau intervenient (fortat sau in nume propriu) sau chemat in garantie.

Daca nu ati avut nici una din aceste calitati procesuale in procesul respectiv, atunci hotararea pronuntata nu va este opozabila.

Ar fi bine totusi sa reveniti cu detalii...

Ceea ce v-am scris mai sus, este pura teorie a dreptului.

Si, asa cum stiti: "teoria ca teoria, dar practica ne omoara!"

:slap:
Sa va explic pe scurt despre ce este vorba: In urma unu proces tinut la ICCJ un numar de ofiteri si subofiteri ai ISU Constanta au fost condamnati pentru mai multe infractiuni pentru fraudarea unui concurs de angajare (au falsificat lucrarile scrise si alte infractiuni), odata cu condamnarea judecatorii au hotarat anularea documentelor ( lucrarilor falsificate de respectivii) si a documentelor de incadrare pentru un numar de aproximativ 200 de subofiteri. Eu ma numar printre cei 200 care vor ramane fara loc de munca, noi cei 200 nu am fost implicati in acest proces cu nimic, nu suntem parti, nu am fost citati in instanta, pe scurt nu cunoastem acele persoane decat la nivel de nume. Vreau sa stiu daca putem sa facem ceva, s-a dat o decizie in prima instanta dar noua nu ni s-a adus la cunostinta nimic. Vroiam sa stiu ce trebuie facut si sa ne recomandati un avocat bun care sa ne reprezinte. Mai multe detalii legate de solutionarea acestei cauze gasiti pe www.scj.ro, dosarul nr.6130/1/2009.
Nu ma poate ajuta nimeni? Si mesajul asta e offtopic? Am nevoie de un sfat...atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire ladonna ladonna Am si eu o intrebare, dupa cum ati auzit, sau poate nu ati auzit, astazi s-a dat verdictul in cazul ISU Dobrogea,( gasiti pe internet detalii) in care pe ... (vezi toată discuția)
Cadrul procesual valery valery as dori sa imi spuna cineva daca instanta poate sa introduca intr-un proces care are ca obiect obligatia de a face , alti coproprietari care apar in CF, dar ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu inchisoarea pe nedrept crbl71 crbl71 Buna ziua, O sa expun pe scurt o situatie care se intampla in Romania europeana, democratica, ce are o justitie comparabila cu oricare stat al lumii. In ... (vezi toată discuția)