avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... aviz asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

aviz asociatie de proprietari

Stimate Doamne/Domni,

Am nevoie de sfatul dvs. Am cumparat un apartament in sect.3 si doresc sa-l amenajez. Am inceput acest lucru si au aparut si problemele. Doresc sa inchid balconul cu PVC (chiar daca a fost la momentul cumpararii incjis cu cornier) si sa inlocuiesc un perete de caramida de la o debara cu un sistem glisant de usi din pal. Am aflat ca trebuie sa am autorizatie de constructie. Am fost la proiectantul blocului Proiect Bucuresti si mi-a intocmit schita cu modificarile dorite si agreate de ei (este semnat de arhitect). Am obtinut Certificatul de Urbanism si pentru a depune dosarul la Inspectorutul in constructii mai trebuie sa iau si un AVIZ de la asociatia de proprietari. Presedintele este un comunist care nu intelege sau nu vrea sa inteleaga. Replica lui a fost ca in legea 230 nu scrie ca trebuie sa dea vreun Aviz, ca nu este de competenta lui. Am sunat la Inpectoratul in Construcutii care mi-au spus ca imi trebuie acest aviz doar pentru inchiderea balconului. Am facut solictare in scris cu aceste mentiuni insa el tot nu vrea sa imi dea vreun aviz. Acum vrea si proiectul cu modificarile nu doar ce am depus la primarie. Insa pe asta nu l-am facut inca fiindca a fost primul lucru de care m-am ocupat sa iau avizul si apoi sa merg la Proiect Bucuresti sa-mi faca proiectul. Acum mi-e teama sa mai merg sa fac proiectul fiindca daca imi spune ca nu este de acord cu ce vreau sa fac eu si raman si cu banii dati.
CE SA FAC??
In lege scrie ca este responsabilitatea lui de a imi reprezenta interesele in fata administratie publice, dar de fapt se reduce la modul cum vede el lucrurile. Nu are studii de drept ..
va rog ajutor...
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:57, 21 Octombrie 2009
Imi este greu sa cred ca nu ati reusit sa obtineti acest aviz.
In situatia in care refuzul se mentine, nu aveti decat varianta de a chema asociatia de proprietariu in instanta pentru a o obliga la eliberarea acelui act.
Problema este insa alta. Aveti deja un certificat de urbanism care are si un termen. Este foarte posibil sa expire acest act, inainte de a obtine hotararea judecatoreasca si avizul.
Astfel, sfatul meu este sa interveniti tot la asociatia de proprietari si , la o sedinta! sa expuneti problema. Oricat de "comunist" ar fi nu cred ca este chiar asa de capul lui, liber sa decida atotputernic peste toate cele.
Chiar daca v-ati mutat de curand nu cred ca nu sunt si oameni normali in acel imobil care sa va sprijine in demersul absolut legal pe care vreti sa-l faceti.

curaj si succes.

av. Ileana Schwarz
La Dv. in bloc sunteti singura care si-a inchis balconul? Cum banuiesc ca nu, toti ceilalti au aprobare de la presedinte? Si daca au Dv. de ce nu v-ar da? Si daca nu, Dv. de ce il cereti?
Dvs. sunteti un om corect si doriti sa aduceti unele imbunatatiri locuintei, ceea ce este absolut normal, civilizat si mai ales legal. Presedintele asociatiei nu trebuie neaparat sa aiba studii de drept pentru a intelege cererea dvs. Aratati-i negru pe alb, prev. HG nr. 1588/2007, art. 13, alin. 1, 2, 3 si 4 (am observat ca dvs. o stiti). Asa cum v-a sfatuit d-na avocat, cu legislatia in mana mergeti la com. executiv al asociatiei si nu se poate sa nu obtineti avizul asociatiei, un drept acordat prin lege.
Suntem in plin sezon al tinerii A.G. a proprietarilor. Chiar va rog sa ridicati aceasta problema, care cred ca nu este numai a dvs. Efectiv nu inteleg asemenea comportamente ale unor presedinti, care in acea asociatie nu este chiar de capul lui, trebuie sa mai fie si oameni cu capul pe umeri. Bine ca se pot manifesta numai la un nivel atat de mic... Acesti oameni trebuie schimbati din functie si trimisi la locul lor... Banuiesc ceva: dl. presedinte si-a inchis balconul fara a avea autorizatiile si avizele pe care dvs. le solicitati !!
Mult succes!
Adam Grecu
Multumesc de sfaturi. Voi merge la comitetul executiv. Insa mi-e teama ca ma lovesc ce aceeasi doleanta ca si a presedintelui de a duce si proiectul, care ma costa cel putin 2000 ron. In momentul de fata nici nu mai ma gandesc sa-l fac inainte sa obtin avizul fiindca daca voi merge in instanta nu pot face nici modificarile in apartament si imi va expira si certif de urbanism si se poate intampla orice.
M-am tot gandit si voi incerca sa obtin ceva in scris si de la Ministerul dezvoltarii regionale si a locuintei un raspuns vis-a-vis de dreptul meu de a obtine acest aviz si in ce conditii? Fiindca la Primarie am sunat vineri si mi-au spus ca nu imi dau nimic altceva in scris fiindca Certif de urbanism este verificat de juridic, arhitect sef si de primar (care este tot avocat). Prin urmare sunt slbe sanse ca ei sa interpreteze gresit si presedintele blocului corect.
As putea sa fac ce mi s-a mai recomandat, sa reclam si eu inchiderea ilegala a balcoanelor celor doi (presednte si administrator) si vor vedea si ei ce acte le trebuiesc si cine trebuie sa le emita pentru a intra in legalitate.
Vreau sa obtin autorizatia de constructie fiindca vreau sa fac modificari si la un perete de caramida, inlocuindu-l usi de pal (este o debra de 2.5 m lungime cu 2 usi de 0.8m, astfel incat nu poti utiliza la maxim spatiul de depozitare fara sa scoti o parte pentru a avea acces la cealalta parte). In bloc locuiesc numai familii de batrini care unii inteleg ce vreau altii sustin ca li se darama blocul.
Cei de la Inspectoratul in constructii mi-au spus ca imi trebuie avizul asociatiei doar pentru balcon pentru modificarile interioare am nevoie de proiect si avizul proiectantului (acord obtinut si proiect nefinalizat).
Aveti alte informatii? asa este?
Proiectantul mi-a zis ca este acelasi pret pentru un proiect de modificare a unei usi, sau a tututor peretilor. De aceea am dorit sa includ in proiect si balconul, mai ales ca arhitectul a fost cel care mi-a recomandat la fata locului.
Of... oare de ce trebuie sa cer aprobare unui vecin daca am voie sa traiesc mai confortabil ca el? Fiindca doar eu stiu cat trebuie sa muncesc ca sa platesc ratele la banca, el a primit-o de la stat

Alte discuții în legătură

Ce autorizatie/aviz imi trebuie ptr eliminare pereti din apartament? hambra hambra Doresc sa elimin o portiune dintr-un perete din apartament , mai exact vreau sa maresc o camera intrand in balcon ( peretele nu este de rezistenta) Ce ... (vezi toată discuția)
Modificari apartament fara aprobarea administratorului - ce pot face? cristinacarstoiu cristinacarstoiu Buna ziua Recent am cumpara un apartament. As dori sa fac modificari legate spargerea unor pereti,nu de rezistenta, cum ar fi desfintarea camarii din ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Nici nu stiu daca postez bine unde postez...pe scurt problema e urmatoarea: Am un vecin care s-a gandit el sa schimbe destinatia ... (vezi toată discuția)