avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare apartament

Buna ziua,

Nici nu stiu daca postez bine unde postez...pe scurt problema e urmatoarea:

Am un vecin care s-a gandit el sa schimbe destinatia camerelor...astfel el vrea sa transforme bucataria in dormitor si camera de zi(sufrageria) in bucatarie...mi se pare de domeniul S.F. o astfel de operatiune + ca prin aceasta rpocada o sa-mi creeze un disconfort enorm...sufrageria e alaturi de balcon, deci tot ce o sa faca in bucatarie+gazele de la centrala or sa se acumuleze in balcoanele noastre.
E normal asa ceva...E Legal asa ceva...pana la urma daca esti proprietar nu inseamna ca poti face ce vrei, cand vrei si cum vrei!...sau poate ma insel!
Sesizati oficial presedintele de asociatie in vederea verificarii existentei formalitatilor legale
Intreb aici pt ca nu asi vrea sa merg direct la primarie si asi vrea sa il opresc motivandu-i ca e ilegal(daca e)...daca merg la primarie il nenorocesc inspectorii la ce amenzi sunt...
Ca sa execute modificarile mentionate de dv,este necesar sa realizeze modificari inclusiv la instalatia de apa
Initial denuntati actiunile vecinului si faceti referire la disconfortul generat de transformarea sufrageriei in bucatarie
prin aceasta rpocada o sa-mi creeze un disconfort enorm...sufrageria e alaturi de balcon, deci tot ce o sa faca in bucatarie+gazele de la centrala or sa se acumuleze in balcoanele noastre.
,ulterior reveniti si sustineti ca nu doriti sa sesizati autoritatile
nu asi vrea sa merg direct la primarie

Analizati responsabil riscurile si eventualele prejudicii in special pe timpul rece-daca aveti instalate ferestre de termopan la sufragerie sau la balcon
nu asi vrea sa merg direct la primarie

Analizati responsabil riscurile si eventualele prejudicii in special pe timpul rece-daca aveti instalate ferestre de termopan la sufragerie sau la balcon


...aici nu inteleg...care ar fi riscurile pe timpul rece daca am termopane ?

Ok...inteleg...am sa vb si cu presedintele...si cu el...dar vreu sa stiu, exista vreo lege in acest sens...care sa nu iti permita sa schimbi destinatia camerelor intr-un apartament dupa bunul plac si sa ramai la configuratia din proiect ?

Multumesc,
Teoretic ii trebuie autorizatie de construire pentru ca modificaril efectuate sa fie inscrise in cartea imobilului. Daca are autorizatie va agitati de pomana.

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie/reamenajare spatiu apartament Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Vecinul de sub mine a schimbat destinatia camerelor...a transformat bucataria in dormitor, si bucataria mutat-o in camera de ... (vezi toată discuția)
Conditii inchiriere apartament Diana407 Diana407 Buna ziua, se poate face ceva daca vine miros puternic de mancare de la vecinul de dedesubt? Vecinul de sub mine a inchiriat apartamentul, apartament cu 4 ... (vezi toată discuția)
Desființare zid dintre bucătărie și balcon Ioana402 Ioana402 Bună ziua, Am cumpărat recent un apartament într-un bloc vechi și ne-am apucat de renovări. Bucătăria nu are geam, geamul de la bucătărie fiind de ... (vezi toată discuția)