avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare apartament

Buna ziua,

Nici nu stiu daca postez bine unde postez...pe scurt problema e urmatoarea:

Am un vecin care s-a gandit el sa schimbe destinatia camerelor...astfel el vrea sa transforme bucataria in dormitor si camera de zi(sufrageria) in bucatarie...mi se pare de domeniul S.F. o astfel de operatiune + ca prin aceasta rpocada o sa-mi creeze un disconfort enorm...sufrageria e alaturi de balcon, deci tot ce o sa faca in bucatarie+gazele de la centrala or sa se acumuleze in balcoanele noastre.
E normal asa ceva...E Legal asa ceva...pana la urma daca esti proprietar nu inseamna ca poti face ce vrei, cand vrei si cum vrei!...sau poate ma insel!
Ok...autorizatie, autorizatie...dar daca modificarile aduse imobilului aduc prejudicii locatarilor nu ar trebui acordate doar daca ai acordul lor...ca in cazul in care schimbi destinatia unui apartament pentru al transforma in spatiu comercial ?!?
Stimate domn, in Romania autorizatiile de construire se acorda de foarte multe ori in conditiile in care vrea muschiul primarului. :yes: . Dar ,sincer, ma indoiesc ca are autorizatie .
Cred ca nu ne intelegem...asi dori, daca se poate, sa aflu cere lege sau hotarare iti spune ca pt asa ceva iti trebuie autorizatie sau ca nu poti schimba destinatia camerelor...

Multumesc,
Daca a facut modificari constructive in apartament puteti sa va adresati politie. In cadrul politiei exist serviciul de urbnism si afisaj stradal care verific sesizarile cu privire la relizarea de constructii, modificari constructive atat in afara cat si in interiorul apartamentelor.
Orice modificare constructiva (dramarea unui perete, mutarea unui perete, inchiderea unui balcon, realizarea unei usi in perete...) se pot face numai cu avizul primariei si acordul asocitiei de proprietari. Primaria, in functie de solicitare, de ceea ce vrea sa faca soliciatntul avizului, poate impune relizarea unui proiect sau nu.
Apelati la serviciul de urbanism din politie.
Partile comune intra in grija asociatiei. La partile comune nu are voie sa schimbe destinatia. Adica nu are voie sa anuleze canalizarea, tevi de apa, tubulatura de aerisire etc.

La mine in bloc vecinii am daramat WC-ul de serviciu si au marit un dormitor. Desigur au anulat si tubulatura de aerisire. Lucru rau pentru cei de la et. inferioare.
Unul chiar a taiat si astupat tevile de incalzire si tot nu s-a intamplat nimic.
Sau aproape nimic. Administratorul cand a vazut ca un tronson nu mai este incalzit, a oprit caldura si la tronsonul vecin. Pentru ca sa moara si capra vecinului. In mintea dumnealui, a echilibrat coloana. Nimeni din bloc nu l-a obligat pe cel care a taiat tevile, sa le repare. Tacit, toti accepta lipsa caldurii considerand ca astfel platesc mai putin iarna.

Asteptati sa vedeti ce modificari face. Poate nu o sa va deranjeze. Si atunci traiti in liniste cu vecinul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie/reamenajare spatiu apartament Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Vecinul de sub mine a schimbat destinatia camerelor...a transformat bucataria in dormitor, si bucataria mutat-o in camera de ... (vezi toată discuția)
Conditii inchiriere apartament Diana407 Diana407 Buna ziua, se poate face ceva daca vine miros puternic de mancare de la vecinul de dedesubt? Vecinul de sub mine a inchiriat apartamentul, apartament cu 4 ... (vezi toată discuția)
Desființare zid dintre bucătărie și balcon Ioana402 Ioana402 Bună ziua, Am cumpărat recent un apartament într-un bloc vechi și ne-am apucat de renovări. Bucătăria nu are geam, geamul de la bucătărie fiind de ... (vezi toată discuția)