avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare destinatie/reamenajare spatiu apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare destinatie/reamenajare spatiu apartament

Buna ziua,

Vecinul de sub mine a schimbat destinatia camerelor...a transformat bucataria in dormitor, si bucataria mutat-o in camera de zi/sufragerie.

Problema mea e ca si-a mutat sub balconul meu, sau ma exact la 1 metro in lateral, hota si cosul de la central...iar de aici problemele mele! In fiecare zi casa si hainele mele care le pun la uscat in balcon miros a ceea ce pofteste vecinul meu zilnic !!! #-o

Stiu ca pe cale amiabila nu am ce rezolva cu el...e un ignorant care, pentru ca e propietar "poate face ce vrea" la el in casa ! Nu vreau sa incep cu cei de la primarie pentru a vedea daca a avut autorizatie pentru asa ceva pentru ca acei functionary pot fi usor influentabili si nu fac decat sa pierd timp in dezavantajul meu.
Asi dori sa il avertizez oficial de acest discomfort creat (blocul a fost gandit si proiectat intr-un anumit fel si asa trebuie sa ramana) si sa ii cer sa remedieze/desfiinteze modificarile intr-un termen rezonail "sub amenintarea" unui process.
Ma gandesc ca printr-un process, orice eventuale verificari si cereri nu vor mai putea fi masluite sau ignorate.

Exista vreo baza legala care sa imi ofere premise unui castig de cauza intr-un astfel de demers ?

Multumesc,
Incercati sa negociati. In afara de asta, indiferent ca dormitorul e sufragerie sau baie, nu vad sa am interdictie de a pune o hota si in baie... sau aragaz pe hol.
Nu vad, in lumina informatiilor, cum sa il obligati sa nu va mai parfumeze hainele. Va puteti inchide balconul, usca in uscator... asa cum si el poate manca doar conserve. Totusi, este o situatie reiesita din locuirea in comun la bloc, ar fi de preferat sa negociati.
Daca stati de vorba cu el pe casa scarii nu inseamna negociere, inseamna doar stat de vorba pe casa scarii.
Notificati-l, dati-i temeiuri, argumente, invitati-l la o intalnire sau negociere sau mediere... oficial.
Buna ziua,

Pai asta si caut...un temei legal sa il conving/oblig sa revina la normal.

In mod normal un bloc este proiectat cu cap, iar asezarea camerelor este bine calculata.

Ca exemplu, pe aceeasi parte exista apartamente care au bucatarie, doar ca aceasta e situate la peste zece metri de balcoanele apartamentelor vecine, la fel si pe celelalte parti...dac anoi ne trezim sa ne mutam bucataria in mijlocul blocului(ca suntem proprietary/stapani) modificam sensul constructiei/proiectului, armonia lui.

Daca ar fi cum spuneti dumneavoastra, ca poate face ce vrea, atunci de ce blocurile mai sunt construite dupa acelasi tipar de sus pana jos ? De ce nu am putea sa optam fiecare unde sa ne asezam livingul, bucataria, baia ?

P.S.
Balconul meu e inchis...dar asta nu inseamna ca trebuie sa stau cu geamurile inchise pentru locuiesc deasupra unui "..."

Dna. AVLIL, sa va intreb...daca maine vecinul dumneavoastra isi scoate hota de la bucatarie sub geamul dumneavoastra de la baie(care sigur e tot timpul deschis) si sotia lui gateste zi de zi, in fiecare seara...ce veti face ?...veti sta cu geamul inchis pentru ca poate el sa faca ce vrea ? Nu vi se pare cam putin trasa de par situatia ?

Multumesc,
este o situatia anormala,dupa cum sunt multe altele drept consecinta a traiului in comun
Aveti fie varianta implicarii presedintelui de asociatie de proprietari.fie sesizarea oficiala a autoritatilor in domeniu=autoritatea de sanatate publica
Puteti demara demersurile dvs de solutionare ,initial prin apelarea la un mediator
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2015
ynocentta, utilizator
Situatia nu numai ca e anormala, dar mai mult ca sigur e si ilegala ! Doar ca eu nu am cunostinte in drept si de aceea apelaz la ajutorul acestei comunitati.

Nu cred ca autoritatatea de sanatate publica ma poate ajuta, nu ma gazeaza si nici nu ma intoxica...doar ca imi creeaza un discomfort imens prin aceste modificari de destinatie a sptiului din apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovare apartament -acte aprobari nevesare Aurora3 Aurora3 Buna ziua ! Doresc sa renovez aparatamentul compus din : hol mic, hol mare, baie , camera mica(dormitor) , bucatarie si camera mare cu balcon . In urma ... (vezi toată discuția)
Hota vecinilor antovali antovali Cum as putea sa scap legal (nu imi plac scandalurile) de mirosul mancarii care vine de la o hota instalata la balcon etaj I (eu stau la etaj II) si din cauza ... (vezi toată discuția)
Sufragerie transformata in bucatarie si mirosul este la vecin air-is air-is Buna ziua, Locuiesc intr-un ap cu 2 camere bloc nou, vecinii de sub mine au facut cateva modificari apartamentului, mai exact sufrageria au transformat o in ... (vezi toată discuția)