avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hota vecinilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hota vecinilor

Cum as putea sa scap legal (nu imi plac scandalurile) de mirosul mancarii care vine de la o hota instalata la balcon etaj I (eu stau la etaj II) si din cauza careia nu pot lasa geamul deschis la dormitor pentru a intra aer curat de afara. Am parte numai de mirosuri de peste prajit, sosuri, ciorbe, cartofi prajiti, omlete si chiar acum de vinete coapte. Ingrozitor acest miros pentru un dormitor! Este vara si sper sa pot lasa si eu geamul deschis nesupravegheat.
Cel mai recent răspuns: Diana-D , utilizator 09:04, 6 August 2013
De obicei blocurile sunt apropiate ca forma. Pe o scara, sufrageriile sunt asezate peste sufragerii, dormitoarele peste dormitoare si bucatariile peste bucatarii. Aceasta asezare este logica avand in vedere atat instalatiile de apa, de scurgere dar si aerisirile prevazute din constructie.
Cum se face ca in situatia dumneavoastra aveti dormitorul deasupra bucatariei vecinului!?#-o
este foarte simplu, domnule adrian ...
si-a demontat usa de la bucatarie si/sau si-a desfiintat peretele despartitor dintre bucatarie si balcon, si-a mutat aragazul in balcon, marin du-si astfel suprafata utila a bucatariei in detrimentul balconului.
partea cea rea este ca a montat hota pe latura dinspre sufragerie. din pacate, daca modificarea a fost facuta cu mult timp in urma, aceasta fapta nu mai poate fi sanctionata de primarie ... poate doar Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC)
din punct de vedere al distribuitorului de gaze, daca nu exista scapari si si-a montat piese omologate, cu respectarea legilor si normativelor in vigoare, acesta poate face modificari ale instalatiei de utilizare gaze in limita a 4 m, cu conditia sa nu treaca in alta camera
Domnule Adrian, blocul in care locuiesc e clasic, si din bucataria vecinei, burlanul hotei trece spre balcon si iese prin balconul inchis pe partea cu dormitoarele, la perete. Tocmai de aceea ma plangeam de miros. Daca isi punea aragazul pe balcon, cu siguranta nu mai avea nevoie de hota iar mirosurile de mancare se risipeau fara o directie anume.
Acestea sunt probleme cu care se confrunta toti cei care locuiesc la bloc. Totusi, nu inteleg de ce nu rezolvati situatia prin inchiderea geamului in timpul cand la vecinul dvs. se gateste?.:O


Pentru ca nu pot sa cred ca vecinul dvs. gateste non stop.:(
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2011
johnpescar, utilizator
Credeti ca nu s-au gandit sa inchida geamul?
Domnul sau doamna care a scris cauta o solutie legala care sa-l faca pe vecin sa mute evacuarea hotei respective.Nu conteaza ca locuim la bloc.Sunt multi nesimtiti care abuzeaza de bunatatea vecinilor,de forta sau relatii.Pe timp de canicula toata lumea face mancare dimineata cand este mai racoare si tot atunci fiecare isi aeriseste locuinta.Daca nu ai nici instalatie de aer conditionat te urci pe pereti.
In concluzie daca nu cunoasteti o alta solutie decat aceea cu inchisul geamului nu va mai dati cu parerea.

Alte discuții în legătură

Burlanul de la hota vecinului SilviaNe SilviaNe Buna ziua, de mai bine de doi ani ma confrunt atat eu cat si copilul meu mic, cu o problema creata de vecinul de deasupra. Mai exact si-a montat burlanul de la ... (vezi toată discuția)
Montare hota. Costy16 Costy16 Pot monta burlanul de la hota de aragaz din bucatarie pe aerisire? Este legal acest lucru? Vecinul de la etajul 4 imi spune ca îi intra miros în ... (vezi toată discuția)
Hota/cos fum catre proprietatea vecina cio74 cio74 Buna seara, Pe partea din spatele casei, catre curtea vecinului (distanta intre perete si gard este de 60cm) as vrea sa ies cu hota si teava de evacuare de ... (vezi toată discuția)