avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hota/Cos fum catre proprietatea vecina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hota/Cos fum catre proprietatea vecina

Buna seara,

Pe partea din spatele casei, catre curtea vecinului (distanta intre perete si gard este de 60cm) as vrea sa ies cu hota si teava de evacuare de la centrala termica. Am vazut la cineva ca le-a conectat pe ambele la un cos de tabla care se ridica pina deasupra acoperisului, dar banuiesc ca are si soba ceva nu numai hota si centrala. Exista reglementari in vigoare care sa interzica acest lucru sau sa stipuleze ce distante ar trebui respectate intre aceste accesorii si limita de proprietate? Ma gandesc ca poate zice ca ii miroase a mancare sau vin gaze de la centrala in curtea lui (chiar pe langa gard este spatiul lui de acces catre casa).

Multumiri.
Cel mai recent răspuns: ela88 , utilizator 16:28, 24 Februarie 2011
ar trebui sa faceti in asa fel incat sa nu deranjati in nici un fel proprietatea vecina, nici cu miros nici cu fum.. asta presupune un cos suficient de lung, prevazut eventual cu filtre de curatare a aerului
Pentru a face o astfel de instalatie va trebuie un proiect avizat !
Datorita faptului ca distanta este foarte mica va trebuie si acordul vecinului !
MIHAI GRIGORE a scris:

Pentru a face o astfel de instalatie va trebuie un proiect avizat !
Datorita faptului ca distanta este foarte mica va trebuie si acordul vecinului !



Buna ziua,


acest subiect ma intereseaza si pe mine, situatia prezentata mai sus fiind prezenta intre vecini si familia mea. Mai exact vecinii si-au montat pe peretele din spatele casei un mic burlan (maxim 20 cm) care este indreptat fix spre gard si prin care sunt eliminate mirosurile specifice din bucatarie. Distanta de la perete pana la gard este de 60-70 cm iar pe perioada verii suntem invadati de mirosurile acelea care ne forteaza sa stam cu geamurile inchise. In urma cu doi ani de zile am facut o sesizare la primaria localitatii unde domiciliem si la fata locului s-a prezentat un reprezentant care a ajuns la concluzia ca "asa se intampla peste tot si nu avem ce face".
As dori sa imi spuneti daca exista o modalitate de rezolvare pe cale judecatoresca sau nu. Si cine ar fi indreptatit sa se ocupe de aceste probleme: un departament al primariei sau se poate apela si la alta institutie mai abilitata de a rezolva astfel de chestiuni? Pentru ca oamenii desi au modalitati diferite de a nu deranja pe ceilalti prefera sa arate ca ei nu s etem de lege sub nicio forma. Mentionez ca nu au nici autorizatie de constructie sau de instalare a hotei.

Multumesc!
de ce nu va intrebati vecinul daca i-ar placea ideea d-voastra?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hota/cos spre proprietatea vecinului carmen24 carmen24 Buna ziua, De cativa ani de zile vecinii din fata casei noastre si-au montat pe peretele din spatele casei un mic burlan (maxim 20 cm) care este ... (vezi toată discuția)
Buna seara. stau la et. i și vecina de la parter are un kit ... eu.petra eu.petra Buna seara. Stau la et. I și vecina de la parter are un kit de evacuare al hotei de 20-25 cm exact sub geamul bucătăriei mele, salonul meu fiind lângă ... (vezi toată discuția)
Vecinatate buna ziua! am si eu o problema pentru care solicit sprijin. vecinul ... Alionia Alionia Buna ziua! Am si eu o problema pentru care solicit sprijin. Vecinul din fata casei, a carui casa se afla la 40 cm de gardul ce desparte proprietatile noastre, ... (vezi toată discuția)