avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Burlanul de la hota vecinului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Burlanul de la hota vecinului

Buna ziua, de mai bine de doi ani ma confrunt atat eu cat si copilul meu mic, cu o problema creata de vecinul de deasupra. Mai exact si-a montat burlanul de la hota in ghena cu tevile de apa de la bucatarie, iar mirosul sau de mancare imi intra mie nu in bucatarie, ci in camera de langa bucatarie, banuiesc ca pe langa tevile de la incalzirea centralizata care comunica cu ghena respectiva, pe care eu le am mascate cu rigips. Am incercat de nenumarate ori sa rezolv aceasta problema cu el si raspunsul lui a fost invariabil acelasi "si eu ce sa-ti fac mai, sa nu mai mananc ciorba" sau mi-a trantit usa in nas, in conditiile in care in casa nu-mi intra doar mirosul de la o simpla prajeala, ci mirosul rezidurilor care s-au tot depus pe burlan. Am reclamat si la Asociatia de proprietari, unde au zis ca nu-i in regula sa faca asa ceva, dar la sfatuit sa-si mute burlanul in ghena de aerisire a blocului, lucru care l-a si facut de altfel zilele trecute. Acum nu spun ce miros imi intra in casa din aceasta ghena... in bucatarie cei drept, iar daca uit usa deschisa in toata casa. Rugamintea mea este ca cineva cu cunostinte juridice sa-mi dea un sfat cum as putea proceda in cazul acesta, care este legea care reglementeaza spatiile comune din bloc, daca am vreo sansa sa-l determin sa-si monteze burlanul asa cum ar trebui. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DanaDanutza , utilizator 12:12, 17 Noiembrie 2017
Ce solutie aveti dv. pentru acel burlan al vecinului? Unde sa fie mutat?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu exista posibilit.sa-l dea direct afara?eu asa stiu si asa am
In situatia aceasta i-ar veni mirosul de "ciorba" daca ar tine geamul deschis pentru aerisire.....:)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu-mi este teama de mirosurile venite pe geam. Ca drept dovada la etajul unu, am o terasa pe care vecinii au facut toata vara fripturi. Nu le-am reprosat ca daca geamul meu era deschis tot mirosul imi intra in casa, am inchis geamul si asta a fost. Nu sunt absurda, dar niste reguli minime de trai civilizat, cred ca se impun, sau am uitat ca traim in Romania. Cred ca trebuie facuta o diferenta intre un burlan cu aerisirea in spatiu deschis si unul in spatiu inchis.
O solutie m-ati intrebat... hota fara evacuare sau burlanul scos afara asa cum este normal. Multumesc pt raspuns... chiar daca a fost sarcastic. M-a ajutat in mod real sa vad cat de promte si util e acest forum moderat se pare de d-voastra.

Succes in noul an si la cat mai multe posturi
nu s-a plans niciodata vecinul de deasupra si nici cel de dedesupt de burlanul meu exterior,asa cum nici eu nu ma plang de cel al altor vecini.
de la cel de jos si putin lateral vine din cand in cand miros ,depinde de directia vantului

Alte discuții în legătură

Evacuare hota julien_slbz julien_slbz Un vecin ( daca poate fi numit astfel ) de la un etaj inferior a introdus pe ghena comuna evacuarea de la hota...evident, toate mirosurile le suporta zilnic ... (vezi toată discuția)
Hota vecinilor antovali antovali Cum as putea sa scap legal (nu imi plac scandalurile) de mirosul mancarii care vine de la o hota instalata la balcon etaj I (eu stau la etaj II) si din cauza ... (vezi toată discuția)
Montare hota. Costy16 Costy16 Pot monta burlanul de la hota de aragaz din bucatarie pe aerisire? Este legal acest lucru? Vecinul de la etajul 4 imi spune ca îi intra miros în ... (vezi toată discuția)