Mihai17 a scris:
Daca ghena de care pomeniti este destinata aerisirii blocului nu aveti ce face. Ea este special proiectata (principiul sifonarii) sa nu fie afectate bucatariile de deasupra.
Daca evacuarea se face pe ghena destinata instalatiilor de apa, incercati o reclamatie la politie pe seama
daca persoana in cauza a folosit ghena instalatiilor de apa de la bucatarie, mirosurile nu pot ajunge in bucatariile de la etajele superioare datorita faptului ca sint (sau ar trebui sa fie) inchise ermetic fata de bucatarii
daca evacuarea hotei a fost cuplata la instalatia de aerisire a blocului, chiar are ce face. pentru ca aerisirea respectiva se face prin tiraj natural, la o anumita viteza a curentilor naturali de aer, de la subsol catre terasa. cauzele pt care mirosurile intra in bucatariile de la etajele superioare pot fi:
1. vecinul in cauza foloseste motorul hotei, ceea ce inseamna cresterea vitezei aerului prin ghena de aerisire peste limita maxima pt care a fost proiectata, creindu-se astfel o presiune suplimentara in tubulatura, presiune care isi gaseste loc de eliminare prin sitele de la aerisirile vecinilor.
2. daca nu foloseste motorul hotei, este posibil ca aerisirea sa fie obturata spre iesirea ei la nivelul terasei, sau intre niveluri.
mai ult ca sigur ca este vb despre primul punct. daca ar fi obturata tubulatura de ventilare, circulatia aerului de la el catre tubulatura nu s-ar face pe cale naturala si aerul ar ramine in continuare in bucataria lui (ma refer la folosirea hotei fara motor in situatia ghenei obturate)