avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conditii inchiriere apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conditii inchiriere apartament

Buna ziua, se poate face ceva daca vine miros puternic de mancare de la vecinul de dedesubt? Vecinul de sub mine a inchiriat apartamentul, apartament cu 4 camere, a desfiintat bucataria si a facut-o dormitor. Chiriasii gatesc in hol, acesta neavand geam, hota sau alt mijloc de a evacua mirosul. Tot mirosul de mancare ajunge prin coloana de tevi la mine in casa. Am incercat sa vorbesc cu properitarul, dar mi-a spus ca nu este problema lui, ca atunci cand a inchiriat, persoana i-a spus ca nu gateste. Am luat legatura cu chiriasul, dar a spus ca nu poate deschide geamul de la dormitor larg pentru a ajunge pana in hol sa iasa mirosul, ca fiind iarna se face prea frig. Am vorbit cu presedintele asociatiei de locatari, dar a spus ca nu are autoritate. Nu vreau sa fiu exagerata, toata lumea gateste, dar efectiv nu mai putem sta in propria casa de miros. Problema asta o am de aproximativ un an. Va rog frumos, se poate rezolva cumva situatia asta? Se poate face ceva? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:46, 5 Martie 2018
Daca gateste in hol, asta presupune ca au mutat coloana de gaze . Au facut modificari cu autorizatie sau fara ? Puteti face plangere la primarie sa solicitati un raspuns daca la apartamentul respectiv s-a emis autorizatie de schimbare de destinatie, din bucatarie in dormitor si din hol in bucatarie. Si la Distrigaz daca au aprobat schimbarea tevilor de gaze in hol unde nu au spatiu de aerisire. Faceti si la administratia blocului o notificare in care sa va raspunda daca au aprobat asa ceva pentru ca in cazul in care s-au facut modificari cu autorizatie , asociatia trebuia sa isi dea avizul.. Presedintele asociatiei de proprietari are autoritate in a elimina neintelegerile din cadrul asociatiei. Spuneti-i si proprietarului ca faceti aceste demersuri. Poate in acest fel il faceti sa inteleaga ca nu poate schimba cum doreste anumite elemente intr-un apartament care face parte dintr-un condominiu.
Buna seara,

Se poate face sesizare la primaria de sector, departamentul de urbanism, prin care aduceti la cunostinta modificarile neautorizate efectuate in imobil. Daca lucrurile merg asa cum ar trebui, se va prezenta o echipa a primariei pentru constatare.
Sesizati oficial autoritatea de sanatate publica si directia disciplina in constructii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara . locuiesc într-un apartament la etajul 4 (ultimul ... Sashalexa Sashalexa Bună seara . Locuiesc într-un apartament la etajul 4 (ultimul ). As dori sa schimb destinația camerelor în felul următor:. Sufrageria care este perete ... (vezi toată discuția)
Instalatie sanitara bucatarie si baie - toxicitate coriol coriol Buna ziua, Locuiesc la bloc (et. 2 din 10) si de ceva timp, atat la bucatarie cat si la baie, mirosul nu este foarte sesizabil, nu miroase a canalizare, in ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul a făcut open-space, unind bucătăria cu sufrageria la apartamentul de sub mine. cum pot să-l oblig, legal, să refacă pereții conform proiectului inițial? imobiliare imobiliare In plan, apartamentele sunt prevazute cu bucatarie inchisa. De comun acord cu cumparatorul apartamentului de sub mine, dezvoltatorul a facut in acesta un ... (vezi toată discuția)